fbpx

20.5.2014

Meidän Festivaalin vuoden 2014 ohjelma julkaistu

Tänä vuonna 18. kertaa järjestettävä Meidän Festivaali tarjoaa jälleen monipuolisen ja korkeatasoisen festivaaliviikon. Meidän Festivaalin vuoden 2014 teemana on ’Dissonanssi’, joka tarkastelee taiteen myönteisiä heijastusvaikutuksia, koulutuksen ja oppimisen merkitystä. Teemaa avaavat ja pohtivat yhdessä taiteellisen johtajan Pekka Kuusiston kanssa useat koti- ja ulkomaiset alan huiput. Monimuotoinen musiikki soi Tuusulanjärven historiallisessa ympäristössä 26.7.-2.8.2014.

Meidän Festivaalin tämän vuoden teema on ”Dissonanssi”. Festivaalin aikana tarkastellaan ristiriitaa puheiden ja tekojen välillä. Puheissa usein ylistetään taiteen ja taideopetuksen merkittävyyttä, mutta samaan aikaan taideaineita alasajetaan opetuksessa ja oppilaitoksissa. Festivaaliviikon aikana pohditaan koulutuksen, oppimisen ja taiteen vaikutusta ja vaikuttavuutta laajemmin. Tapahtuman taiteellinen johtaja Pekka Kuusisto on suunnitellut festivaalin jokaiselle päivälle oman aiheen. Taiteen myönteisiä heijastusvaikutuksia tarkastellaan niin kasvatuksen, koulutuksen, elämän laadun (mieliala, vireystila, hyvinvointi), sosiaalisen yhteenkuuluvuuden, itsensä ilmaisemisen, perinnön jatkajana ja kehittäjänä -lähtökohdista.

Teemaa avaavat ja pohtivat yhdessä taiteellisen johtajan Pekka Kuusiston kanssa festivaaliviikolla useat koti- ja ulkomaiset alan huiput, kuten Kamus-kvartettiKungsbacka Trio, valokuvataiteilijat Maija Tammi ja Aapo Huhta, kokeellista popmusiikkia shamanistisella otteella soittava Color Dolor, lausuntataiteilija Mirjami Heikkinen, palkittu viola da gamba –yhtye Phantasm, huuliharppuyhtye Sväng, sellisti Nicolas Altstaedt, pianisti Angela Hewitt sekä ensimmäistä kertaa Suomessa esiintyvä amerikkalaisen folk-artisti Sam Amidon. Lisäksi festivaali saa vieraakseen rumpali Tatu Rönkön, joka toteuttaa yhteistyössä tanskalaisen trion Efterklangin kanssa uuden yhteistuotannon. Meidän Festivaaleilla kuullaan myös Jaakko Kuusiston makuukamari- ja leirintäalueoopperat pianisti Tuula Hällströmin, sopraano Anu Hostikan ja tenori Juha Hostikan esittämänä. Festivaalin aikana konserteissa esilletuotavissa puheenvuoroissa asiantuntijat ja tutkijat valaisevat teemaa. Puhujiksi ovat lupautuneet mm. musiikin aivotutkija Tommi Himberg, freelancer-musiikkitoimittaja Olli Virtaperko sekä Teatteri Vanha Jukon taiteellinen johtaja Jussi Sorjanen. Festivaalin visuaalisesta puolesta vastaa tänäkin vuonna taiteilijat Aamu Song ja Johan Olin.

Meidän Festivaali (ent. Tuusulanjärven kamarimusiikki) järjestetään 18. kertaa vuonna 2014. Festivaalin konserttipaikkoina tänä vuonna toimivat lukuisat Tuusulanjärven ympäristön historialliset taiteilijakodit kuten Ainola, Suviranta ja Halosenniemi. Lisäksi konsertteja järjestetään mm. Kallio-Kuninkalassa, Järvenpää-talon Sibelius-salissa sekä Tuusulan kirkossa. Lisäksi viime vuonna taiteilijoiden Aamu Songin ja Johan Olinin suunnittelema Meidän metsä -konserttitila otetaan jälleen käyttöön ja sitä laajennetaan, muokataan ja uusinnetaan eteenpäin viime vuodelta.

Viime vuonna menestyksekkäästi aloitettua Yllätyspäivä-teemaa jatketaan myös vuoden 2014 festivaaleilla. Perjantaina 1.8.2014 on luvassa neljä konserttia, joiden esiintyjä- ja ohjelmatiedot paljastuvat yleisölle vasta konsertissa.

Vuoden 2014 festivaalin yhteydessä tehdään aktiivista taidekasvatustyötä seudulla ja järjestetään näppärikurssi Keskisen Uudenmaan musiikkiopiston kanssa Mauno Järvelän johdolla. Kurssi järjestetään 29.-31.7.2014 ja siihen kutsutaan mukaan alueen seudun lapset ja nuoret. Kurssin loppukonsertti torstaina 31.7.2014 on niinikään osana Meidän Festivaalin ohjelmaa.

Meidän Festivaali
Järvenpää/Tuusula
26.7.-2.8.2014

Meidän Festivaalin lipunmyynti alkaa tiistaina 27.5.2014. Liput Lippupisteestä.

Ylös