fbpx

9.5.2018

Meidän Festivaalin 22.7.-28.7.2018 teemana SIELU

Tänä vuonna 22. kertaa järjestettävä Meidän Festivaali tarjoaa jälleen monipuolisen festivaaliviikon 22.7.-28.7.2018 Tuusulanjärvellä. Meidän Festivaalin 2018 teemana on Sielu ja festivaalin ohjelmassa tarjotaan puhuttelevia taide-elämyksiä tarkastelemalla mm. koneita, laumasielua, lääkkeitä, uskoa, eläimiä ja kasveja sekä esitysperinnettä.

Taiteellisen johtajan Pekka Kuusiston suunnittelemalla Meidän Festivaalilla 2018 esiintyy muun muassa pianisti Ingfrid Breie Nyhus, viulisti Malin Broman, Kamus-kvartetti, puupuhaltimia ja elektronista äänimaisemaa sekoitteleva Tölöläb yhdessä kokeellista popvaikutteista jazzmusiikkia luovan Elifantreen kanssa, cembalisti Elina Mustonen, valokuvataiteilija Maija Tammi, laulaja Maria Ylipää, pop-laulaja Ellinoora, pianisti Joonas Ahonen, rumpali Olavi Louhivuori sekä lukuisat muut oman alansa huiput. Lisäksi festivaaliviikkoa valaistaan teemaan sopivilla asiantuntijapuheevuoroilla muun muassa biologi Barbara Classin, aivotutkija Mona Moisalan, syöpätutkija Suvi Savolan, jääkiekkovalmentaja Alpo Suhosen, kasvitieteilijä Seppo Vuokon, kirjailija Pauliina Rauhalan ja aivotutkija Minna Huotilaisen toimesta. Meidän Festivaali tilaa ja kantaesittää säveltäjä Tytti Arolalta uuden teoksen, joka pohtii rajaa koneen ja ihmisen välissä soittajan näkökulmasta. Luvassa on seitsemän päivää kestävä monipuolinen festivaaliviikko.

Ystävät,

tervetuloa vuoden 2018 Meidän Festivaalille.

Silloin tällöin tavataan sanoa että jokin taiteessa on sielukasta – että joku vaikkapa soittaa ja laulaa sielukkaasti, tai että näyttelijällä on sielukkaat kasvot. Herää kysymys mittatikusta, ja hyvä niin. Viime syksynä luin artikkelin jossa kerrottiin säveltäjän valuttaneen koko sielunsa viimeisimpään teokseensa. Lause jäi pyörimään päähän, se oli hauska, yliampuva ja aseistariisuva. Näin löytyi festivaaliviikon teema.

Kun nyt kulutamme viikon sielun ääriviivojen etsimiseen, kohtaamme taiteenteon motivoimisen kannalta hyödyllisiä kysymyksiä, jotka sopivat myös esimerkiksi ihmisenä, sinitiaisena tai puuna olemisen pohdintaan. Tulee voitontahtoa ja armoa, tarvetta yhteisöille ja yksityiselle tilalle, kysymyksiä arvoista ja vastuusta, leikkisyyttä, uteliaisuutta, uskoa ja uskomatonta. Vieraillamme on paljon tietoa ja taitoa jaettavana.

Tuusulanjärven maisemissa vietettävällä Meidän Festivaalilla on tavoitteena olla lempeä ravistus, joka saa tukan vähän sekaisin ja suojakilvet putoamaan. Tulkaa, ottakaa tärkeät ihmisenne mukaan ja nauttikaa.

– pekka

Meidän Festivaalin 22.-28.7.2018 koko ohjelma löytyy täällä.

Meidän Festivaali järjestetään tänä vuonna Järvenpäässä ja Tuusulassa 22.7.-28.7. Meidän Festivaalilla perinteisen kamarimusiikin lisäksi ohjelmassa kohtaavat eri taiteenlajien koti- ja ulkomaiset tekijät, etsien yhdessä ilmaisun rajoja. Luvassa on jälleen konsertteja Tuusulanjärven historiallisissa taiteilijakodeissa kuten Ainolassa, Suvirannassa ja Halosenniemessä, joissa esitetään pienimuotoista, kosketusetäisyydelle tulevaa musiikkia. Lisäksi konsertteja järjestetään tänä vuonna mm. Kallio-Kuninkalan Leonora-salissa, Järvenpää-talossa, Krapin Pajassa sekä Keskisen Uudenmaan musiikkiopiston Aino-salissa.

Keskiviikon 25.7. klo 19 Järvenpää-talon konsertin (Ellinoora, Samuli Sirviö, Pekka Kuusisto) liput ovat jo myynnissä Lippupisteessä: www.lippu.fi/meidanfestivaali

Meidän Festivaalin 2018 koko lipunmyynti alkaa tiistaina 15.5. klo 9.00 Lippupisteessä: www.lippu.fi/meidanfestivaali

Meidän Festivaalia 2018 tukevat Järvenpään kaupunki, Tuusulan kunta ja Taiteen edistämiskeskus. Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Keski-Uudenmaan Osuuspankki, Kaupan Liitto, Avain Yhtiöt, Lidl Suomi ja Auto-Arita.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Toiminnanjohtaja Johanna Råman, puh. 050 346 1070
[email protected]

MEIDÄN FESTIVAALI

Meidän Festivaali on ennakkoluuloton, kulttuurielämää uudistava, yhteiskunnallisesti valveutunut ja poikkitaiteellisista tempauksista tunnettu festivaali. Heinäkuun lopulla Tuusulanjärven historiallisessa ympäristössä koettava tapahtuma perustettiin vuonna 1997. Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii viulisti Pekka Kuusisto. Tapahtuman nimi oli vuoteen 2010 asti Tuusulanjärven kamarimusiikki. Meidän Festivaali on palkittu Finland Festivalsin Vuoden Festivaali 2011 -nimikkeellä sekä vuoden 2013 musiikin valtionpalkinnolla. Meidän Festivaalille on myönnetty eurooppalainen laatuleima vuosille 2017–2018. Meidän Festivaalin järjestää Järvenpään Sibelius-seura ry.

www.meidanfestivaali.fi

 

Ylös