fbpx

Abel Puustinen

Vastikään Rovaniemeläistynyt Lapin kamariorkesterin 1. konserttimestari ja näin ollen viulisti Abel Puustinen ei kaihda heittäytyä internetin syövereihin löytääkseen klassisen musiikin teosaarteita bittiviidakosta. Tämän harrastuksen ohella Puustinen on aktiivinen kamari- ja orkesterimuusikko. Hän on ollut viime vuosina kysytty liideri soittaen muun muassa Helsingin kaupunginorkesterissa, Radion sinfoniaorkesterissa ja Turun filharmonisessa orkesterissa.

Kamarimuusikkona intohimoinen Puustinen on esiintynyt lukuisilla ikimuistoisilla festivaaleilla Suomen rajojen sisä- ja ulkopuolella inspiroivien kollegoiden kanssa. Puustinen on myös esiintynyt maamme merkittävien orkestereiden solistina viimeisimpänä Lapin Kamariorkesteri, Jyväskylä Sinfonia ja Kuopion kaupunginorkesteri.

Lontoon Royal College of Musicissa, viulisti Jan Repkon johdolla vietetyn neljän opintovuoden jälkeen, musiikin maisteriksi valmistunut Puustinen palasi koronakeväällä 2020 Suomeen ja on sittemmin löytänyt itsensä takaisin Sibelius-Akatemian kirjoille Antti Tikkasen oppiin.

Suurta iloa ja ylpeyttä Puustisen taiteelliseen työskentelyyn tuo myös Suomen Kulttuurirahaston ystävällisesti lainaama Giovanni Battista Guadagnini -viulu. Suomen Kulttuurirahasto ja Wihurin rahasto ovat tukeneet hänen taiteellista matkaansa kohti syvempää viisautta ja ymmärtääkseen maantieteellisten sointujen todelliset erot.

Esiintyy konserteissa

Ei tulevia keikkoja.

Ylös