fbpx

Anna Westerlund

Kuva: Anna-Maria Viksten
Helsinkiläinen sellisti Anna Westerlund viimeistelee parhaillaan maisteriopintojaan Sibelius-Akatemiassa professori Marko Ylösen johdolla. Lukuvuoden 2018-19 Westerlund vietti Oslossa, Norjan musiikkiakatemiassa professori Torleif Thedéenin luokalla. Muita tärkeitä opettajia ovat olleet mm. Itä-Helsingin musiikkiopistossa Taru Aarnio ja Sibelius-Akatemiassa Timo Hanhinen.

Ennen kaikkea omistautuneena kamarimuusikkona tunnettu Westerlund on esiintynyt useilla suomalaisilla festivaaleilla ja menestynyt kamariyhtyeineen mm. kansainvälisessä Savshinsky-kilpailussa Pietarissa 2017 ja Ilmari Hannikainen -kilpailussa Jyväskylässä 2020.

Vuoden 2018 Turun sellokilpailussa Westerlund oli yksi finalisteista, ja toukokuussa 2021 hänet valittiin koesoiton kautta Turun filharmonisen orkesterin sellosektioon. Westerlund on myös kysytty keikkalainen Tapiola Sinfoniettassa, Radion sinfoniaorkesterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa ja Lapin kamariorkesterissa.

Anna Westerlundin opintoja ovat tukeneet mm. Suomen Kulttuurirahasto, Pro Musica -säätiö, Svenska Kulturfonden ja Wegelius-säätiö. Westerlundin soitin on Suomen Kulttuurirahaston omistama Claude Pierray -sello vuodelta 1714.

Esiintyy konserteissa

Ei tulevia keikkoja.

Ylös