Eero Grundström

Kuva: Pietari Purovaara

Eero Grundström (s.1976 Raumalla) on laajasti kansanmusiikin, säveltämisen, improvisaation, laulelman, teatterin, mykkäelokuvan, opettamisen ja katusoiton piirissä toimiva sekatyöläinen/taiteilija. Hän maisteroitui Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta keväällä 2008. Matkan varrella mukaan on tarttunut kaikenlaista ohjelmistoa ja vaikutteita eri musiikkityyleistä. Soitosta paistaa kuitenkin aina läpi kansanmuusikkous ja perinnetietoisuus, olipa kyse pelimannimusiikista, vapaasta improvisaatiosta tai katusoitto-trubaduuritoiminnasta.

Eero on helposti syttyvä, kiihkeäkin soittaja, tarpeen mukaan solisti tai tilanteeseen mukautuva kuunteleva säestäjä.

Huuliharpun, pianon ja sähkösoitinten parista hän palaa aina omimpaan soittimeensa: harmooniin, jonka käyttö soolosoittimena laajenee aina vain kummallisempiin suuntiin. Puinen, villainen, karhea, vino ja lempeä ääni tuntuu ihmisen kokoiselta. Se panee vastaan sopivasti ja johdattaa asiat aina omaan suuntaansa.

Eero esiintyy sekä solistina että mm. seuraavien yhtyeiden kanssa: Sväng, Spontaani Vire, Crosscountry 50km, Ilona ja Huvina, Suomen Miesorkesteri, Sydänlaulu, Maria Kalaniemi duo/trio.
 Duosoitto onkin lähellä sydäntä: Von & Af (Taito Hoffren), Juuri & Juuri (Emilia Lajunen), The Streeters (Tuomas Logrén), sekä Pekka Kuusisto ja monet muut vähemmän säännölliset kokoonpanot.

Eero harrastaa valokuvausta ja tuloksia on nähty useiden kansanmusiikkilevyjen kansissa.

Esiintyy konserteissa

Ei tulevia keikkoja.

Ylös