fbpx

Helka Seppälä

Kuva: Helka Seppälä

Helka Seppälä (s.1992) on lappeenrantalainen kontrabasisti. Seppälä on syntyjään itä-helsinkiläinen, hän on aloittanut kontrabasson soiton Itä-Helsingin musiikkiopiston yhteyteen perustetun musiikkiperuskoulun ensimmäisellä luokalla vuonna 1999.

Kontrabasson soitto on syventynyt Sibelius-Akatemialla sekä Dresdenin Hochschule für Musik Carl Maria von Weberissä, joista ensimmäisestä Seppälä on valmistunut musiikin maisteriksi. Tammikuusta 2015 lähtien hän on toiminut Lappeenrannan kaupunginorkesterin kontrabasson äänenjohtajana.

Seppälä on myös lappeenrantalaisen Kumaus-festivaalin yksi kolmesta taiteellisesta johtajasta. Nykymusiikkiin painottuva Kumaus-festivaali on 2019 kolmen kaverin perustama festivaali, joka järjestetään toista kertaa syyskuussa 2021.

Seppälä on aktiivinen orkesteri- ja kamarimuusikko. Ennen Meidän Festivaalia hänet on voinut bongata basson varressa mm. Lemin musiikkijuhlilla, Kaakon kamarimusiikissa, Helsingin juhlaviikoilla, Klasariklubilla, Eloa-festivaalilla, Se-festivaalilla sekä Heinäveden musiikkipäivillä.

Valokuvaus on Seppälän rakas harrastus. Yleensä hän kuvaa kollegoiden taiteilijakuvia, mutta lockdownin estettyä muiden ihmisten kuvaamisen, hän päätti kuvata taiteilijakuvat itsestään uuden, paremman ”kulttuurihuomisen” toivossa.

Esiintyy konserteissa

Ei tulevia keikkoja.

Ylös