Johannes Rostamo

Espoolaislähtöinen sellisti Johannes Rostamo on monipuolinen muusikko joka esiintyy niin orkesterimuusikkona, solistina, kamarimuusikkona, barokkisellistinä kuin popmuusikkona. Ruotsissa ja Norjassa opiskellut Rostamo jäi sille tielleen ja on toiminut vuodesta 2008 lähtien Tukholman Kuninkaallisen Filharmonisen orkesterin soolosellistinä Ruotsissa.

Vakityönsä sivussa hän rakentelee uudenlaisia konserttielämyksiä perustamansa Stockholm Syndrome Ensemblen kanssa sekä tutkii historiallisia tulkinta- ja soittotapoja niinikään perustamansa barokkiyhtye Orfeus Barock Stockholmin kanssa. Ystävänsä kitarataiteilija Otto Tolosen kanssa muodostama Duo Tolonen&Rostamo taasen konsertoi niin Suomessa kuin Ruotsissa.

Vegaanina tunnettu Rostamo on myös tarkka reissujensa aiheuttamasta hiilijalanjäljestä. Reissut vievät ympäri maailmaa erinäisille festivaaleille, orkesterisolistiksi sekä myös muiden orkesterien vierailevaksi soolosellistiksi, kuten Concertgebouw-orkesteriin Amsterdamissa, Baijerin radion sinfoniaorkesteriin Munchenissä, Mahler-kamariorkesteriin ja Australian kamariorkesteriin. Niinikään Johannes esiintyy myös säännöllisesti Euroopan kamariorkesterin kanssa. Solistitehtävissä Johannes on esiintynyt useiden pohjoismaisten orkestereiden edessä kapellimestareinaan mm. Sakari Oramo, Dima Slobodeniouk, Hannu Lintu, Andrew Manze ja Mats Rondin. Live- konserttitaltiointi Joonas Kokkosen sellokonsertosta kapellimestari Paul Mägin ja KMH sinfoniaorkesterin kanssa Tallinnassa vuodelta 2006 on julkaistu Academus- levymerkillä. Vastikään nauhoitettu CPE Bachin a- mollikonsertto Orfeus Barockensemblen ja cembalisti Luca Guglielmin kanssa julkaistaan syksyllä 2019.

Sellonsoittoa ja ennen kaikkea musiikkia Johannes opiskeli Heikkien Pekkarinen ja Rautasalo johdolla Suomessa, sittemmin Torleif Thedéenin, Truls Mörkin ja Frans Helmersonin johdolla Tukholmassa ja Oslossa sekä Hatto Beyerlen johdolla eri puolilla Eurooppaa.Barokkimusiikkia ja barokkisellon saloja Johannes on taas opiskellut mm. Bruno Cocsetin ja Emmanuel Balssan johdolla Pariisissa ja Barcelonassa.

Johannes soittaa Antonio Stradivariuksen vuonna 1698 rakentamalla ”Magg” -sellolla jonka hänelle on ystävällisesti lainannut yksityishenkilö Tukholmasta.

Esiintyy konserteissa

Ei tulevia keikkoja.

Ylös