fbpx

Jukka Harju

Jukka Harjun tie käyrätorvensoittajaksi on ollut poikkeuksellinen. 9-vuotiaana hän tuskin tiesi, mikä käyrätorvi on, mutta jo pari vuotta myöhemmin hän soitti Suomen edustajana Euroopan yleisradioliiton EBU:n Nuorten solistien konsertissa Dublinissa. Salamastartti johti opintoihin Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolle sekä kansainvälisiin nuoriso-orkestereihin. Sijaisuudet Lahti Sinfoniassa sekä Radion sinfoniaorkesterissa päättyivät, kun 19-vuotiaan soitto hiljeni vuosiksi hankalan tinnituksen tähden. Tänä aikana Jukka opiskeli mm. teknillistä fysiikkaa sekä ehti valmistua elokuvaohjaajaksi. Paluu musiikin pariin kävi Tampereen ja Helsingin kaupunginorkestereiden kautta ja viimeiset 12 vuotta hän on soittanut Radion sinfoniaorkesterin soolokäyrätorven paikalla.

Menestymiset kansainvälisissä kilpailuissa avasivat tien suomalaisorkestereiden solistiksi. Jukka on esittänytkin instrumenttinsa keskeisimmän repertuaarin sekä hänelle sävellettyjä teoksia (esim. Kirmo Lintisen Concertinon, Osmo Tapio Räihälän Käyrätorvikonserton sekä Aulis Sallisen Viisi naismuotokuvaa mezzosopraanolle, käyrätorvelle ja orkesterille).

Harju myös säveltää ja sovittaa itse sekä opettaa Sibelius-Akatemiassa. Mestarikursseja ja konsertteja hän on pitänyt ympäri maailmaa. Julkaisuja on kertynyt yhteensä toistakymmentä nuottikustanteina, levyinä sekä oppikirjana. Nykyisin kalenteriin on alkanut ilmaantua 5-vuotiaan tyttären kynästä sellaisia suttujajuttuja, ettei niiden päälle halua tehdä enää varauksia hektisimpien vuosien malliin.

jukkaharju.fi

Esiintyy konserteissa

Ei tulevia keikkoja.

Ylös