fbpx

Liina-Mari Raivola

Kuva: Akifoto

Sellisti Liina-Mari Raivola (s.1988) toimii aktiivisesti niin kamarimuusikkona, orkesterimuusikkona, opettajana kuin musiikkitapahtumien järjestäjänä. 

Hän aloitti opintonsa Pirkanmaan musiikkiopistossa jatkaen niitä Tampereen konservatoriossa ja valmistui Sibelius-Akatemiasta Timo Hanhisen selloluokalta erinomaisin arvosanoin v.2017. 

Kamarimuusikkona hän on esiintynyt laajasti Suomen kamarimusiikkifestivaaleilla, mm. Kuhmon kamarimusiikissa, Kauniaisten kamarimusiikkifestivaalilla, Inkoon Meri ja Musiikki-festivaalilla, Meidän Festivaalilla, Toivakan kamarimusiikissa, Keuruun Soiton paikka! festivaalilla, Pielinen Soi!-festivaaleilla, Kumpulan kamarikonserteissa, Sibelius-museon konserttisarjassa sekä Helsingin Kaupunginteatterin arvostelumenestykseksi nousseessa Kirsikkatarha-näytelmän jousikvartetissa yhdessä Suomen eturivin kamarimuusikoiden kanssa. 

Hän on Nome-kvartetin sekä Tapiola Ensemblen perustajajäsen. Näiden lisäksi hän konsertoi aktiivisesti yhdessä pianisti Matleena Nymanin sekä sellisti Petja Kainulaisen kanssa. Konserttijärjestäjänä hän on tuonut aktiivisesti kamarimusiikkikonsertteja pääkaupunkiseudulle vieden niitä uusiin paikkoihin. Tärkeimpänä näistä mainittakoon kolme vuotta ja noin parikymmentä konserttia tähän mennessä sisältänyt, Kino Tapiolassa järjestettävä Kino Soi!- konserttisarja, jonka taiteellisena johtajana hän toimii tiiminä yhdessä Markus Hohdin, Hanna Hohdin ja Petja Kainulaisen kanssa. Kino Soi! on tuonut Kino Tapiolaan kamarimusiikin kovimpien klassikoiden rinnalle erityisesti elektroakustista aikamme musiikkia. 

Liina-Mari on saanut kolmeen otteeseen Musiikin edistämiskeskuksen työskentelyapurahan. Näiden lisäksi hänen sellistin uraansa ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto ja Pro Musica-säätiö. 

Esiintyy konserteissa

Ei tulevia keikkoja.

Ylös