fbpx

Pekka Kuusisto

Pekka Kuusiston muusikkous on rönsyilevää sorttia, ja hän pyrkii löytämään lannoittavia yhteistyökumppaneita laajoista ympyröistä. Läikähtelevän työnkuvan luomisessa häntä ohjaa sattuman lisäksi uteliaisuus, halu kyetä musisoimaan kaikenlaisissa tilanteissa sekä usko monipuolisen muusikon hyvään asemaan, mikäli työmarkkinat heittäytyvät epävakaiksi.

Pekka sai viulistinkoulutuksensa Itä-Helsingin Musiikkiopistossa, Sibelius-Akatemiassa sekä Indianan yliopistossa. Tärkeimpiä opettajia olivat Geza Szilvay, Tuomas Haapanen, Miriam Fried sekä Paul Biss. Opintoja täydensivät lukuisat mestarikurssit sekä kamarimusiikkivalmennus muun muassa Pekka Karin, Rostislav Dubinskyn, Menahem Presslerin ja György Sebökin johdolla.

Pekka toimi Meidän Festivaalin taiteellisena johtajana jo vuosikaudet kesään 2018 saakka. Festivaali tarjosi hänelle tilaisuuden tutustua monipuolisiin taitureihin ja iskeä heidän avullaan kipinää teosten, esittäjien ja yleisön välille. ”Meidän Festivaalin merkitystä omalle puuhastelulleni on mahdotonta summata muutamaan lauseeseen, ja siirrän itseni sivuun toivoen että yleisöllä ja festivaalin kaikella henkilökunnalla on kirkas käsitys siitä minkälainen etuoikeus on ollut työskennellä heidän kannattelemanaan”, Pekka summasi tuntojaan kesän 2018 festivaalin jälkeen.

Esiintyy konserteissa

Ei tulevia keikkoja.

Ylös