Sinikka Vuola

Kuva: Veikko Somerpuro

Sinikka Vuola (s. 1972) on helsinkiläinen kirjailija ja luovan kirjoittamisen opettaja, koulutukseltaan filosofian maisteri.

Esikoisteos, runokokoelma ”Orkesteri jota emme kuule” (Tammi 2007) oli ehdolla Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon saajaksi, ja sille myönnettiin Kalevi Jäntin palkinto. Vuolalta on julkaistu myös kaksi muuta runoteosta, viimeisimpänä ”Maailman vaikein kieli” (Tammi 2013), joka oli Yleisradion Tanssiva karhu -palkintoehdokkaana. Esikoisromaani ”Replika” (Tammi 2016) oli puolestaan ehdolla Runeberg-palkinnolle. Vuola on kirjoittanut myös yhdessä Tommi Melenderin kanssa esseeteoksen ”Maailmojen loput. Kirjoituksia romaanitaiteesta” (WSOY 2018).

Vuola on proosan keinoja tutkivan Mahdollisen Kirjallisuuden Seuran jäsen. Hän on yksi kirjoittajista proseduraalisessa kollektiiviromaanissa ”Ihmiskokeita” (MKS 2016) sekä myös ”Menetelmällisen kirjallisuuden antologiassa” (MKS 2018). Hän on lisäksi toimittanut laajan eroottisen nykyrunouden antologian ”Olet täyttänyt ruumiini tulella” (WSOY 2017).

Vuolan runoja on käännetty liettuaksi, albaniaksi, ukrainaksi, italiaksi ja venäjäksi sekä lyhytproosaa englanniksi.

Esiintyy konserteissa

Ei tulevia keikkoja.

Ylös