Vesa-Matti Lahti

Kuva: Miikka Pirinen / Sitra

Kuka?
Vesa-Matti Lahti työskentelee Sitran ennakointitiimissä. Hän on erityisen kiinnostunut sivistyksen uusista tehtävistä, kirjoittamisesta, jakamistaloudesta, perustulosta, lentämisen päästöistä ja ilmastonmuutoksen yhteiskunnallisista puolista.

Mitä?
Vesa-Matti on valtiotieteiden tohtori. Väitöskirjansa hän teki ympäristösosiologian alalta. Hän on aiemmin työskennellyt Euroopan komission tutkimuspääosastossa, Suomen Akatemiassa ja toimittajana esimerkiksi Helsingin Sanomissa sekä kirjoittanut tai toimittanut useita tietokirjoja: Vesa-Matti oli mukana kirjoittamassa Maailman tila ja Suomi -kirjaa, joka voitti Tieto-Finlandia-palkinnon vuonna 2000. Vuonna 2013 julkaistiin Kaikki jakoon! Kohti uutta yhteisöllistä taloutta, jonka hän kirjoitti yhdessä Jenni Selosmaan kanssa. Hänen uusin kirjansa on Siperia kutsuu!, jossa kerrotaan Siperiassa 1920-luvulla toimineen kansainvälisen ja idealistisen Kuzbas-siirtokunnan tarina.

Häh?
Vapaa-ajalla Vesa-Matti harrastaa mm. sulkapalloa, sököä ja seuraelämää. Vesa-Mattia ilahduttavat omat lapset ja muut hyvät ihmiset. Toki myös hyvät näytelmät, elokuvat ja kirjat.

Vesa-Matti uskoo, että seuraavina vuosikymmeninä emme – valitettavasti – pääse ilmastonmuutoksen seurauksia pakoon. Niiden lieventämiseksi pitää etsiä ratkaisuja jo nyt.

Esiintyy konserteissa

Ei tulevia keikkoja.

Ylös