fbpx

2019

Muutos

Tätä kirjoittaessamme on vuosi aikaa siitä, kun saimme yllättävän, kutkuttavan ja jännittävän pyynnön aloittaa Meidän Festivaalin taiteellisena johtajana. Kuplivaa innostusta täynnä tartuimme tietenkin tilaisuuteen, tuntien samalla haikeutta Kuusiston Pekan ainutlaatuisia festivaaleja kohtaan. Ymmärsimme festivaalin olevan muutoksessa – ja niin teema oli löytynyt.

Tänä aikana muutos väistämättä linkittyy meitä kaikkia yhdistävään uhkaan, ilmastonmuutokseen. Tämän kokoluokan ongelmaa ei yksi taidefestivaali pysty tietenkään ratkaisemaan. (Toki jos joku keksii jonkin uuden ratkaisun niin saa hihkaista vaikka kesken konsertin! Sopisi esimerkiksi tuonne idea-päivään loistavasti.) Taiteen äärellä inspiroituneina voimme kuitenkin pysähtyä pohtimaan muutosta: kuinka siihen reagoimme, ja voiko muutoksesta löytää jotain hyvää? Olennaista on se, mitä muutoksesta seuraa; kodittomuutta vai koteja, neuvottomuutta vai ideoita, pelkoa vai toivoa.

Joukko hurjan innoittavia ja heittäytymiseen valmiita taiteilijoita sekä eri alojen asiantuntijoita lupautui mukaan, ja olemme nöyrinä ihailleet sitä intoa, joka heistä säteilee!

Koska mielestämme neljä henkeä festivaalin taiteellisena johtajana oli logistisena haasteena aivan turhan lälly, päätimme heti matkan alussa pyytää suunnitteluun viidennen pyörän, ja tarkoituksena on tehdä käytännöstä jokavuotinen. Tänä vuonna “Meidän Muuttujaksi” lupautui supertaitava Tuomo Prättälä. Tuomo esiintyy festivaalilla säveltäjänä, sovittajana, soittajana ja laulajana.

Lämpimästi tervetuloa Meidän Festivaalille!

– Terhi, Tillo, Jussi ja Petja

Vuonna 2019 Meidän Festivaalia vietettiin 28.7.–3.8.2019. Kesän 2019 festivaali oli ensimmäinen Kamus-kvartetin suunnittelema Meidän Festivaali. Päärooliin festivaalilla nousi muutokset tematiikka, kun festivaalilla tutkailtiin niin taiteellisen johdon muutosta kuin muutoksia musiikissa, taiteessa, ympäristössä ja yhteiskunnassa. Festivaalilla Kamuksen johdolla esiintyivät mm. alttoviulisti-johtaja Malin Broman ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, Ilmiliekki Quartet ja Emma Salokoski, pianisti Markus Groh, viulisti Eriikka Maalismaa, lauluyhtye Lumen Valo, kontrabasisti Knut Erik Sundquist, Greenpeace Suomen maajohtaja Sini Harkki, viulisti John Storgårds, meteorologi Kerttu Kotakorpi, sellisti Johannes Rostamo ja festivaalin entinen taiteellinen johtaja, viulisti Pekka Kuusisto. Kamus kutsui viidenneksi jäseneksi taiteelliseen suunnittelutiimiin ”Meidän Muuttujaksi” monipuolisen muusikon Tuomo Prättälän, joka esiintyi festivaalilla niin solistina, kamarimuusikkona, sovittajana kuin säveltäjänäkin.

Kuvat: Maarit Kytöharju / Meidän Festivaali

Ylös