fbpx

2021

Tuusulanjärvi

Tervetuloa 25:nnelle Meidän Festivaalille!

Jo neljännesvuosisadan ajan Meidän Festivaali on ruokkinut taiteennälkäistä yleisöä joka ikinen kesä. Taipaleensa Olli-Pekka Karppisen hellässä huomassa aloittanut, Jaakko ja Pekka Kuusiston yhteistyöstä jalostunut, ja ennen meitä Pekan hyppysissä monipuolistunut tapahtuma nostaa tänä kesänä keskiöön Tuusulanjärven. Hiljainen magneetti, joka vetovoimallaan houkutteli, kokosi ja liimasi yhteen yhden merkittävimmistä taiteilijayhteisöistä kautta aikojen. Meidän Festivaali pyrkii omalta osaltaan vaalimaan taiteilijayhteisön henkeä olemalla ennakkoluuloton, moderni, yhteen hiileen puhaltava ja eri taiteenlajeja viljelevä tapahtuma ja sen lisäksi olemme viime aikoina kysyneet toisiltamme:

Kuinka olemme onnistuneet Tuusulanjärven vaalimisessa?

Meret, järvet, joet ja vesi ovat olleet meille valtavan inspiroivia elementtejä hahmotellessamme tämän kesän festivaalia. Tulkaa juhlimaan kanssamme kaikkea sitä hyvää mitä Tuusulanjärvi, sen ympärille muodostunut taiteilijayhteisö ja Meidän Festivaali ovat saaneet aikaan!

Kamus (Terhi Paldanius, Jukka Untamala, Jussi Tuhkanen ja Petja Kainulainen)

Vuoden 2021 Meidän Festivaalia vietettiin Tuusulanjärvellä 25.–31.7.2021. Festivaalia järjestettiin pandemian varjossa jo toista kesää, mutta sen ei annettu hidastaa vauhtia! Neljännesvuosisadan ikään ehtineellä Meidän Festivaalilla kuultiin mm. Tytti Arolan Tuusulanjärvelle ja Kamukselle säveltämä kantaesitys, säveltäjäpari Riikka Talvitien ja Lauri Supposen yhdessä tutkija Juha Torvisen – ja Meidän Festivaalin yleisön! – kanssa työstämä kantaesitys joka tutki luontosuhdettamme, Lauri Porran uusi teos kahdelle sellolle sekä lukuisia Suomen kantaesityksiä erityisesti Glenn Kotchen tuotannosta. Joonas Kokkosen 100-vuotisjuhlaa vietettiin juhlakonsertilla Järvenpään kirkossa ja keskustelutilaisuudella, jossa säveltäjä ja Kokkosten perheystävä Tapani Länsiö kertoi toimittaja Lotta Emmanuelssonille Joonaksesta julkisuuskuvan takana. Mukana festivaalilla oli myös kuusihenkinen residenssityöryhmä työstämässä Dido’s Bar -teatteriteosta yhteistyössä Globe Art Pointin kanssa.

Festivaalilla keskiössä oli jälleen kiinnostava musiikki, ja ohjelmistoa kiitettiin monipuolisuudesta. Festivaalilla esiintyivät Kamuksen kutsumana mm. laulaja Lyyti, pianotrio Trio Est, kontrabasisti Darin Gray, meteorologi Kerttu Kotakorpi, säveltäjä-muusikko Lauri Porra, alttoviulisti Lilli Maijala, kontrabasisti Olivier Thiery, pianisti Matleena Nyman, kitaristi Ismo Eskelinen, tutkija Hanna-Reetta Schreck ja viulisti Pekka Kuusisto. Järvenpää-talolla esiintyi lastenmusiikkiyhtye Mimmit. Iloitsimme erityisen suuresti siitä, että saimme vihdoin vuoden pandemiahiatuksen jälkeen samaan maahan samaan aikaan perkussionisti-säveltäjä Glenn Kotchen ja rumpali Tony Buckin musisoimaan mahtavan rumpali Olavi Louhivuoren kanssa pitkään ja hartaasti odotetussa Immediate Music -projektissa.

Kuvat: Maarit Kytöharju / Meidän Festivaali

Ylös