fbpx

Ravintola Tiilitehdas

Kuva: Maria Saikkonen

Jokelan teollisuusromanttinen tiilitehdas heräsi uuteen aikakauteen kesällä 2021, kun kulttuuriyhdistys Jekku ry. starttasi vuodelta 1847 peräisin olevassa teollisuusrakennuksessa ravintola- ja keikkatoiminnan. Vilkkaimmillaan tehtaalla on valmistunut yli 8 miljoonaa tiiltä vuodessa, nyt siellä taotaan kesäkaudet monipuolista virkistystä Jokelan kyläyhteisöön ja yleisölle ympäri pääkaupunkiseutua. Ravintola Tiilitehtaalla on vaihtuvat menut ja runsas olutvalikoima.

Jokelan Elävän Alakulttuurin Kehitysyksikkö eli Jekku ry on monipuolisen alakulttuurin lipunkantaja ja tullut tunnetuimmaksi rockfestari Närkästysjuhlien järjestäjänä. Tiilitehtaan myötä Jekku ry:stä on tullut myös arvokkaan kulttuuriympäristön vaalija ja kehittäjä.

Saapuminen

Ravintola Tiilitehtaalle pääsee helposti junalla tai autolla. Tiilitehdas sijaitsee 300 metrin kävelymatkan päässä Jokelan rautatieasemalta. Asemalla pysähtyy R-juna. Omalla autolla saapuessa huomioithan, että aivan Tiilitehtaan viereen ei voi pysäköidä. Lähimmät pysäköintialueet löytyvät Jokelan juna-aseman parkkipaikalta.

Käyntiosoite: Nukarintie 5, 05400 Jokela
Sähköposti: [email protected]
www.ravintolatiilitehdas.com

Esteettömyys

Tiilitehdas on museoitu historiallinen teollisuusrakennus joka ei ole esteetön. Lattia on osittain epätasainen. Ulkoterassin pohja on hiekkaa ja asvalttia.

Konserttipaikan ohjelma

Ei tulevia keikkoja.

Ylös