fbpx

Villa Kokkonen

Kuva: Järvenpään taidemuseo

Tuusulanjärven taiteilijakotiketjun nuorin jäsen, Villa Kokkonen, valmistui Järvenpäähän 1969 säveltäjä Joonas Kokkosen kodiksi. Rakennus on tullut tunnetuksi mm. siitä, että sen arkkitehti Alvar Aalto piirsi talon ensimmäiset suunnitelmat ravintolassa lautasliinaan. Villa Kokkonen on Aallon suunnittelemien rakennuksien joukossa yksityiskotina todellinen harvinaisuus ja arkkitehtuurifanin must-see -kohde. Talossa on edelleen myös säveltäjän erinomainen flyygeli.

Villa Kokkosen omistaa Järvenpään kaupunki.

Saapuminen

Villa Kokkonen sijaitsee Järvenpään Vanhankylänniemessä. Villa Kokkoseen on matkaa Järvenpään rautatieasemalta kolme kilometriä, ja matka sopii hyvin pyöräiltäväksi tai käveltäväksikin. Paikallisbussi numero 21 liikennöi rautatieaseman ja Vanhankylänniemen väliä. Tarkista ajantasaiset aikataulut täältä.

Villa Kokkosen lähistöllä on parkkitilaa Tuulimyllyntiellä n. 50 metrin päässä Villa Kokkosesta.

Käyntiosoite: Tuulimyllyntie 5, Järvenpää
Puhelin: 040 315 2123
Sähköposti: [email protected]
Avoinna: Kesällä 2022 Villa Kokkonen on yleisölle auki lauantaisin. Lue lisätiedot täältä.

www.jarvenpaantaidemuseo.fi/villa-kokkonen

Esteettömyys

Villa Kokkonen ei ole täysin esteetön. Sisätiloihin pääsee pyörätuoliramppia pitkin ja sisätiloissa ei ole kynnyksiä. Villa Kokkosessa ei ole esteetöntä WC:tä. Lähimmät parkkipaikat ovat 50 metrin päässä Tuulimyllyntiellä. Talon ilmoitustaulun viereen voi pysäköidä hetkellisesti. Portilta Villa Kokkoselle on 20 metrin matka loivasti nousevaa hiekkapolkua.

WC:t sisätiloissa eivät ole esteettömiä.
Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita museoon.

Konserttipaikan ohjelma

Ei tulevia keikkoja.

Ylös