fbpx

keskiviikko 25.5. klo 16.3018.30

Inside the Quartet – Kvartetin sisällä

Minkälaista olisi soittaa jousikvartetissa? Miten Kamus-kvartetin huippumuusikot kommunikoivat keskenään sekunnin sadasosissa keskellä elävää musiikkia; katsein, tuhahduksin, viuhuuko jousi, vai onko yhteys muusikoiden välillä kenties telepaattinen?

Meidän Festivaalin tuore virtuaalitodellisuusteos Inside the Quartet – Kvartetin sisällä piipahtaa Helsingin keskustakirjasto Oodissa kakkoskerroksen Kuutiossa – tervetuloa Oodiin juhlimaan kanssamme teoksen ensiesityksiä! Meidän Festivaalin vr-teos esitellään Hannoverissa Classical:NEXT -konferenssissa toukokuussa 2022, emmekä malta odottaa festivaaliin saakka että pääsemme jakamaan sen myös kotiyleisön kanssa. Inside the Quartet – Kvartetin sisällä on esillä Järvenpäässä ja Tuusulassa festivaaliviikolla 24.–30.7.-2022.

Virtuaalilaseilla katseltavan teoksen kautta yleisö pääsee kokemaan musiikin valitsemansa Kamus-kvartetin muusikon paikalta. Teoksessa esiintyy Meidän Festivaalin taiteellinen johtaja Kamus ja teknisestä toteutuksesta on vastannut Aalto-yliopiston poikkitieteellinen tiimi. Kokemuksessa kuullaan kaksi ensimmäistä osaa Jean Sibeliuksen Voces Intimae -kvartetosta säveltäjän kotona Ainolassa, jossa teos kuvattiin keväällä 2020.

Teosta katsellaan Oculus Quest 2 -headseteiltä. Teoksen voi kerrallaan kokea neljä henkilöä ja sen kesto on n. 14 minuuttia. Esityskielinä on valittavissa suomi tai englanti.

Vapaa pääsy

Ylös