Saapuminen

howtogethere

Meidän Festivaalin konsertit levittäytyvät Tuusulanjärven alueelle Järvenpäässä ja Tuusulassa. Festivaalille on useimmiten helpointa, nopeinta ja ympäristöystävällisintä saapua junalla (jos et ole kävellen tai pyöräillen matkassa). Tällä sivulla kerromme juna- ja bussiyhteyksistä Meidän Festivaalille sekä Visit Lake Tuusula -bussista, pyöräilystä Tuusulanjärvellä ja reittiohjeistuksista omalla autolla saapuville.

Julkiset liikennevälineet

Junalla Ainolan seisakkeelle

Kallio-kuninkalaan, Ainolaan ja Suvirantaan pääset junalla. Lähijuna R (Helsinki–Riihimäki–Tampere) pysähtyy Ainolan seisakkeella, josta pääsee kävellen tai polkupyörällä konserttipaikoille. Junamatka Helsingistä Ainolaan R-junalla kestää 25 minuuttia. Junamatka Tampereelta Ainolaan kestää n. 1h 45 min. R-juna liikennöi vilkkaimmillaan 30 min. välein.

Aikatauluhaku VR:n sivuilla >>

Matka Ainolan seisakkeelta Ainolaan on n. 1 km, Suvirantaan 1,7 km ja Kallio-kuninkalaan 2,2 km.

Järvenpää-talolle ja Järvenpään Seuratalolle pääsee Helsingin ja Tampereen suunnasta kätevimmin junalla Järvenpään asemalle. Lähijunat R, T ja D pysähtyvät Järvenpään asemalla.

Linja-autolla Tuusulanjärven maisemiin

Linja-autoilla 665 ja 665A pääsee Meidän Festivaalin konserttipaikoille Tuusulanjärvelle kätevästi Helsingin ja Mäntsälän suunnasta. Kampin linja-autoasemalta Helsingistä lähtiessä suuntaan Hyrylä-Järvenpää-(Mäntsälä) matka-aika on n. yhden tunnin.

Linja-autolla pääset Tuusulan kirkolle (pysäkki Gustavelund tai Saviriihi), Halosenniemeen (pysäkki Halosenniemi), Pekka Halosen Akatemialle (pysäkki Kansanopisto), Kallio-kuninkalaan (pysäkki Kallio-kuninkala), Suvirantaan ja Ainolaan (pysäkki Ainola) sekä Järvenpää-talolle ja Järvenpään Seuratalolle (pysäkki Järvenpään linja-autoasema).

Aikatauluhaku Matkahuollon sivuilla >>

Kulkuyhteydet Helsinki-Vantaan lentokentältä

Ota P-juna Tikkurilaan, josta pääset lähijunalla R Riihimäen suuntaan, ja jää pois Ainolassa tai Järvenpäässä. Junat kulkevat noin puolen tunnin välein.

 

Reittiopas >>
VR >>
Matkahuolto >>

Visit Lake Tuusula -bussi

Tuusulanjärven ympäri liikennöi kesällä 2019 Visit Lake Tuusula -bussi, joka kuljettaa matkustajia alueen nähtävyyksiin ja luontokohteisiin. Bussi kiertää Tuusulanjärvellä 15.5.-15.9.2019  tiistaista sunnuntaihin neljä kertaa päivässä. Viimeinen bussi Järvenpään asemalta lähtee klo 15.45, jolla ehtii juuri kello 16 Kallio-kuninkalassa alkaviin konsertteihin.

Visit Lake Tuusula bussi vie matkustajan kätevästi Tuusulanjärven nähtävyyksiin. Reitin varrella on 24 pysäkkiä, jotka on merkitty bussin tunnuksella. Voi hypätä kyytiin ja pois kaikilla näillä pysäkeillä hop-on-hop-off -periaatteella. Yhden kierroksen kesto on noin 1,5 tuntia. Päivälippu maksaa 5 euroa / henkilö. Museokortilla ja alle 16-vuotiaille bussi on maksuton.

Lue lisää >>

Pyöräillen

Tuusulanjärven alue tunnetaan vuosisadan vaihteen taitelijayhteisöstään, johon on helppo tutustua pyörän selästä käsin. Kauniit maisemat ja hyvä pyörätie houkuttelevat niin paikallisia kuin matkailijoitakin noin 25 kilometrin reitille. Voit yhdistää Meidän Festivaalin vierailuun erinomaisesti pyöräilyn Tuusulanjärven kulttuurikohteissa.

Helsingistä

Helsingistä pääsee pyöräillen vanhaa Tuusulantietä seuraillen. Voit suunnitella pyöräreittisi esimerkiksi HSL:n reittioppaan avulla.

Tuusulanjärvellä

Toinen vaihtoehto on ottaa pyörä junaan ja lähteä Järvenpäästä kiertämään Tuusulanjärveä ja siitä eteenpäin Meidän Festivaalin konserttiin. Järvenpäästä on myös mahdollista vuokrata pyöriä päiväksi käyttöön Järvenpään torin laidalla sijaitsevasta Janne-kontista tai Järvenpään taidemuseolta.

Janne-kontin pyörävuokrien hinnat:
5 € / 3 h tai 8 € / koko päivä
Janne-kontin aukioloaikojen ulkopuolella vuokrapyörät on mahdollista palauttaa Hotelli Scandiciin Järvenpään rautatieaseman viereen. Lue lisää >>

Järvenpään taidemuseolla polkupyörän vuokraus sisältyy pääsylipun hintaan (7/6/4 € tai Museokortti). Lue lisää >>

Visit Tuusulanjärven ympäripyöräily >>
Nopsa Travelsin Tuusulanjärven pyöräilyreitti >>

Autolla

Helsingistä

Helsingistä pääsee autolla Tuusulanjärvelle n. 30-45 minuutissa. Aja tielle E75, käänny rampille nro 10, käänny suuntaan Järvenpää ja käänny vasemmalle tielle nro 145 (Poikkitie), suuntaa kohti Tuusulaa ja löydät perille Tuusulanjärven alueelle. Suurimpaan osaan konserttipaikkoja on hyvät opasteet. Navigaattorit auttavat perille. Tarkista konserttipaikkojen käyntiosoitteet paikkakohtaisilta sivuilta täältä.

Helsinki-Vantaan lentokentältä

Lentokentän ulosmenotiellä nouse ramppia Tuusula Ilmakehälle, käänny vasemmalle Junkersintielle ja nouse Tuusulanväylälle kohti Tuusulaa. Matka-aika on n. 30 minuuttia.

Kimppakyyti

Meidän Festivaali haluaa rohkaista konserttiyleisöä jakamaan tyhjät paikat autossaan kyytiä tarvitseville. Kimppakyyti tai kyytiläinen konserttiin voi löytyä vaikkapa facebook-tapahtumamme kautta. Jos kuljetat täyden auton (kolme kyytiläistä) kimppakyytiläisiä Kallio-kuninkalaan konserttiin, ilmiannathan ympäristötekosi Meidän Festivaalin toimistolle ([email protected]) niin tarjoamme sinulle konserttikahvit!

Ylös