fbpx

Saapuminen

howtogethere

Meidän Festivaalin konsertit levittäytyvät Tuusulanjärven alueelle Järvenpäässä ja Tuusulassa. Festivaalille on useimmiten helpointa, nopeinta ja ympäristöystävällisintä saapua junalla (jos et ole kävellen tai pyöräillen matkassa). Tällä sivulla kerromme juna- ja bussiyhteyksistä Meidän Festivaalille sekä Visit Lake Tuusula -bussista, pyöräilystä Tuusulanjärvellä ja reittiohjeistuksista omalla autolla saapuville. Löydät konserttipaikkakohtaisia saapumisohjeita konserttipaikkojen sivuilta täältä.

Julkiset liikennevälineet

Junalla Ainolan seisakkeelle tai Järvenpäähän

Kallio-kuninkalaan, Ainolaan ja Suvirantaan pääset junalla. Lähijuna R (Helsinki–Riihimäki–Tampere) pysähtyy Ainolan seisakkeella, josta pääsee kävellen tai polkupyörällä konserttipaikoille. Junamatka Helsingistä Ainolaan R-junalla kestää 25 minuuttia. Junamatka Tampereelta Ainolaan kestää n. 1h 45 min. R-juna liikennöi vilkkaimmillaan 20 min. välein.

Aikatauluhaku VR:n sivuilla >>

Matka Ainolan seisakkeelta Ainolaan on n. 1 km, Suvirantaan 1,7 km ja Kallio-kuninkalaan 2,2 km.

Järvenpää-talolle ja Järvenpään Seuratalolle pääsee Helsingin ja Tampereen suunnasta kätevimmin junalla Järvenpään asemalle. Lähijunat R, T ja D pysähtyvät Järvenpään asemalla.

Linja-autolla Tuusulanjärven maisemiin

Linja-autoilla 665, 665A ja 665K pääsee Meidän Festivaalin konserttipaikoille Tuusulanjärvelle kätevästi sekä Järvenpään asemalta että Hyrylän suunnasta. Linja-autolla pääset Tuusulan kirkolle (pysäkki Gustavelund tai Saviriihi), Halosenniemeen (pysäkki Halosenniemi), Pekka Halosen Akatemialle (pysäkki Kansanopisto), Kallio-kuninkalaan (pysäkki Kallio-kuninkala), Suvirantaan ja Ainolaan (pysäkki Ainola) sekä Järvenpää-talolle ja Järvenpään Seuratalolle (pysäkki Järvenpään linja-autoasema).

Linja-auto 786 kulkee Helsingin rautatieasemalta Järvenpään rautatieasemalle arkisin klo. 16.45  ja viikonloppuisin klo. 01.35. Matka kestää noin 1h 5min.

Kulkuyhteydet Helsinki-Vantaan lentokentältä

Ota P-juna Tikkurilaan, josta pääset lähijunalla R Riihimäen suuntaan, ja jää pois Ainolassa tai Järvenpäässä. Junat kulkevat noin puolen tunnin välein.

Reittiopas >>
VR >>
Matkahuolto >>

Meidän Festivaali ei vastaa muutoksista aikatauluissa tai linjoissa.

Visit Lake Tuusula -bussi

Tuusulanjärven ympäri liikennöi kesällä 2020 Visit Lake Tuusula -bussi, joka kuljettaa matkustajia alueen nähtävyyksiin ja luontokohteisiin. Bussi kiertää Tuusulanjärvellä 1.7–30.8.2020  tiistaista sunnuntaihin neljä kertaa päivässä. Viimeinen bussi Järvenpään asemalta lähtee klo 15.45.

Visit Lake Tuusula -bussi vie matkustajan kätevästi Tuusulanjärven nähtävyyksiin. Reitin varrella on 24 pysäkkiä, jotka on merkitty bussin tunnuksella. Voit hypätä kyytiin ja pois kaikilla näillä pysäkeillä hop-on-hop-off -periaatteella. Yhden kierroksen kesto on noin 1,5 tuntia. Päivälippu maksaa 5 euroa / henkilö. Museokortilla ja alle 16-vuotiaille bussi on maksuton.

Lue lisää >>

Pyöräillen

Tuusulanjärven alueeseen on helppo tutustua pyörän selästä käsin. Kauniit maisemat ja hyvä pyörätie houkuttelevat niin paikallisia kuin matkailijoitakin noin 25 kilometrin reitille Tuusulanjärven ympäri. Voit yhdistää Meidän Festivaalin vierailuun erinomaisesti pyöräilyn Tuusulanjärven kulttuurikohteissa.

Helsingistä

Helsingistä pääsee pyöräillen Tuusulanjärvelle vanhaa Tuusulantietä seuraillen. Voit suunnitella pyöräreittisi esimerkiksi HSL:n reittioppaan avulla.

Tuusulanjärvellä

Toinen vaihtoehto on ottaa pyörä junaan ja lähteä Järvenpäästä kiertämään Tuusulanjärveä ja siitä eteenpäin Meidän Festivaalin konserttiin. Pyörän saa mukaan lähijunaan ilmaiseksi.

Alueelta on myös mahdollista vuokrata pyöriä päiväksi käyttöön:

Järvenpään taidemuseolla polkupyörän vuokraus sisältyy pääsylipun hintaan (7 / 6 / 4 € tai Museokortti). Lue lisää >>
Hotelli Gustavelundin vastaanotosta polkupyörän voi vuokrata hintaan 10€ / päivä. Lue lisää >>
Visit Tuusulanjärven ympäripyöräily >>

Autolla

Helsingistä

Helsingistä pääsee autolla Tuusulanjärvelle n. 30-45 minuutissa. Aja tielle E75, käänny rampille nro 10, käänny suuntaan Järvenpää ja käänny vasemmalle tielle nro 145 (Poikkitie), suuntaa kohti Tuusulaa ja löydät perille Tuusulanjärven alueelle. Suurimpaan osaan konserttipaikkoja on hyvät opasteet. Navigaattorit auttavat perille. Tarkista konserttipaikkojen käyntiosoitteet paikkakohtaisilta sivuilta täältä.

Helsinki-Vantaan lentokentältä

Lentokentän ulosmenotiellä nouse ramppia Tuusula Ilmakehälle, käänny vasemmalle Junkersintielle ja nouse Tuusulanväylälle kohti Tuusulaa. Matka-aika on n. 30 minuuttia.

Kimppakyyti

Meidän Festivaali haluaa rohkaista konserttiyleisöä jakamaan tyhjät paikat autossaan kyytiä tarvitseville. Kimppakyyti tai kyytiläinen konserttiin voi löytyä vaikkapa facebook-tapahtumamme kautta. Jos kuljetat täyden auton (kolme kyytiläistä) kimppakyytiläisiä Kallio-kuninkalaan konserttiin, ilmiannathan ympäristötekosi Meidän Festivaalin toimistolle ([email protected]) niin tarjoamme sinulle konserttikahvit!

Ylös