fbpx

Koronaturvallisuus

Tämä ohjeistus koskee kesän 2021 festivaalia.


Vuoden 2021 Meidän Festivaalin tapahtumat on järjestelty turvallisuus edellä pandemiatilanne huomioon ottaen. Keski-Uusimaa on tällä hetkellä pandemian perusvaiheessa. Lue lisää Keski-Uudenmaan Soten verkkosivuilta.

Festivaalilla noudatetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön, Aluehallintoviraston sekä alueen kuntien ohjeistuksia ja määräyksiä ja kiinnitetään erityistä huomiota siisteyteen ja hygieniaan. Tapahtumat on laadittu niin, että voimassa olevat vaatimukset ylitetään kirkkaasti. Yleisökapasiteetit ovat niin pieniä, että turvaväleistä kaikissa tilanteissa pystytään huolehtimaan.

Festivaalilla seurataan tautitilanteen kehittymistä päivittäin. Jos tilanne eskaloituu, festivaalin tapahtumien yleisökapasiteettia voidaan entisestään pienentää tai tapahtumat perua. Peruuttamistapauksessa kaikki lipun ostajat ovat oikeutettuja lipun hinnan palautukseen.

Festivaalin henkilökunta ja esiintyjät sitoutuvat noudattamaan heille laadittua turvallisuusohjeistusta. Festivaaliyleisön toivomme sitoutuvan alla esitettyihin ohjeisiin:

  1. Meidän Festivaalille ei saa saapua flunssa- eikä suolisto-oireisena tai jos on syytä epäillä, että tartuttaa koronavirusta. Rajoitus koskee esiintyjiä, yleisöä ja henkilökuntaa. Lipun hankkinut voi palauttaa lippunsa ilmoitusluontoisesti ja saada siitä rahansa takaisin ilmoittamalla tilanteestaan viim. 4 tuntia ennen konserttia. Palauttamiseen ei tarvita lääkärin todistusta. Jos sairastut etkä pääse konserttiin, olethan yhteydessä Meidän Festivaalin toimistoon ensisijaisesti sähköpostitse osoitteeseen [email protected]
  2. Festivaalilla noudatetaan voimassaolevaa kasvomaskisuositusta kaikissa sisätiloissa. Pääsääntöisesti toivomme, että yleisö tuo tullessaan itselleen oman maskin.
  3. Liput suositellaan ostamaan ennakkoon.
  4. OKM:n ohjeistuksen mukaisesti lipunostajalta edellytetään Meidän Festivaalin verkkokaupassa yhteystietojen täyttämistä, jotta mahdollisessa altistumistapauksessa kaikki konsertissakävijät saadaan tavoitettua. Ovella lipun ostavalta henkilöltä kirjataan ylös nimi ja puhelinnumero. Nämä tiedot hävitetään kaksi viikkoa festivaalin jälkeen.
  5. Esiintyjät ja järjestävä henkilökunta noudattavat työssään ja yleisö Meidän Festivaalilla käydessään 1-2 m varoetäisyyttä toisistaan. Yleisön turvaetäisyyksistä huolehditaan merkittävästi pienennetyillä kapasiteeteilla ja katsomojärjestelyillä.
  6. Konserttipaikoilla noudatetaan hyvää käsi- ja yskintähygieniaa: kädet kannattaa pestä paikalle saapuessa ja poistuttaessa ja yskiä täytyy nenäliinaan tai hihaan. Yleisölle on tarjolla käsidesiä lippujen tarkastuksen yhteydessä konserttipaikalle saavuttaessa.
  7. Ovet konserttipaikkoihin avataan tavanomaista aikaisemmin tungoksen välttämiseksi. Festivaalin aulavahdit seuraavat turvavälien noudattamista mahdollisissa jonoissa.
  8. Esityksen jälkeen tilasta poistutaan rauhallisesti ja aulavahdit huolehtivat, että turvavälejä noudatetaan.
  9. Festivaalilla luovutaan käteisen rahan käytöstä. Otathan mukaan pankkikorttisi mahdollisia ostoksia varten.

Festivaaliorganisaation jäsenet tarvittaessa ohjeistavat ja auttavat yleisöä ohjeistuksien noudattamisessa ja turvallisen konserttiympäristön luomisessa. Meidän Festivaalin esiintyjille ja henkilökunnalle on laadittu omat tarkat ohjeistuksensa.

Tämä ohjeistus saattaa täydentyä tai muuttua. Ajantasainen ohjeistus on luettavissa tällä verkkosivulla. Ohjeistus on päivitetty 10.7.2021.

Ylös