fbpx

Turvallisemman tilan periaatteet

Pyrimme Meidän Festivaalilla luomaan tapahtumaa, jossa kaikkien on turvallista ja hyvä olla. Alla on esitelty Meidän Festivaalin turvallisemman tilan periaatteet, joita työssämme noudatamme:

Yhdenvertaisuus

Festivaalilla tavoitellaan kaikessa toiminnassa yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa. Festivaalille ovat tervetulleita kaikki ja tapahtumissa sisältö on tärkeämpää kuin pukukoodit ja konserttiperinteet. Meidän Festivaali on syrjinnästä vapaa alue (lue lisää).

Viestinnän periaatteet

Festivaali pyrkii viestimään
– selkeästi ja ymmärrettävästi
– kunnioittavasti
– turhanpäiväisiä oletuksia välttäen.
Tiedostamme, että sanavalinnoilla on merkitystä ja punnitsemme käytettävän kielen tarkkaan. Jos teemme virheitä, korjaamme ne. Käytämme alustaamme yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon puolesta.

Vastuu

Näiden periaatteiden myötä haluamme kantaa vastuuta meidän kaikkien turvallisemmasta tilasta. Festivaalin henkilökunta puuttuu kohtaamiinsa epäkohtiin. Jos koet olosi epäturvalliseksi tai sinua kohdellaan epäasiallisesti Meidän Festivaalilla, älä epäröi pyytää festivaalin henkilökunnalta tapahtumapaikalla apua – olemme vastuussa turvallisuudestasi kaikissa tilanteissa. Yhteyden festivaaliin saa matalalla kynnyksellä myös jälkeenpäin sähköpostitse osoitteesta [email protected].

 

Sitoudumme kehittämään näitä periaatteita eteenpäin oppiessamme uutta, ja kutsumme kaikki antamaan näistä asetetuista periaatteista meille palautetta. Olemme saaneet inspiraatiota näiden periaatteiden laatimiseen mm. seuraavista lähteistä:
– Runokuu-festivaalin turvallisemman tilan periaatteet https://runokuu.fi/runokuun-turvallisuusohjeistus-ja-turvallisen-tilan-periaatteet/
– Kulttuuria kaikille -palvelun turvallisemman tilan periaatteet http://www.kulttuuriakaikille.fi/tietoa_meista_turvallisemman_tilan_periaatteet

Ylös