fbpx

Saapuminen ja liikkuminen

howtogethere

Meidän Festivaalin konsertit levittäytyvät Tuusulanjärven alueelle Järvenpäässä ja Tuusulassa. Alueelle on matkaa Helsingistä n. 40 km ja Tampereelta n. 160 km. Festivaalille on useimmiten helpointa, nopeinta ja ympäristöystävällisintä saapua junalla (jos et ole kävellen tai pyöräillen matkassa). Alueella pyöräilee helposti myös konserttipaikasta toiseen, ja myös paikallisliikenteen bussit palvelevat. Tuusulanjärvellä liikennöi Helsingin Seudun Liikenne HSL, jonka bussiaikataulut selviävät helposti reittioppaasta. Tällä sivulla kerromme juna- ja bussiyhteyksistä Meidän Festivaalille, pyöräilystä Tuusulanjärvellä ja reittiohjeistuksista omalla autolla saapuville. Löydät konserttipaikkakohtaisia saapumisohjeita konserttipaikkojen sivuilta täältä.

Julkiset liikennevälineet

Junalla Järvenpäähän

Järvenpää-talo, Järvenpään taidemuseo ja Järvenpään kirkko sijaitsevat Järvenpään aseman lähistöllä. Lähijunat R ja T pysähtyvät Järvenpäässä. Näistä vilkkaimmin liikennöi Lähijuna R (Helsinki–Riihimäki–Tampere). Junamatka Helsingistä Ainolaan R-junalla kestää 30 minuuttia. Junamatka Tampereelta Ainolaan kestää n. 1 h 40 min. R-juna liikennöi vilkkaimmillaan 20 minuutin välein.

Kallio-kuninkalaan, Ainolaan ja Suvirantaan pääset myös junalla Ainolan seisakkeen pysäkiltä. Lähijuna R pysähtyy Ainolan seisakkeella, josta pääsee kävellen tai polkupyörällä konserttipaikoille. Matkaa Ainolan seisakkeelta Ainolaan on n. 1 km, Suvirantaan 1,7 km ja Kallio-kuninkalaan 2,2 km.

Aikatauluhaku VR:n sivuilla >>

Junalla Tuusulaan

Lähijunat K, R, T, ja Z pysähtyvät Keravalla, josta on mainiot bussiyhteydet Tuusulanjärvelle Halosenniemeen, Tuusulan kirkolle ja Krapin Pajalle.

Lähijunat K ja T pysähtyvät sen myös Jokelan seisakkeella, josta pääsee kävellen tai polkupyörällä Jokelan Tiilitehtaalle.

Bussilla Tuusulanjärven maisemiin

Bussilla pääsee Meidän Festivaalin konserttipaikoille Tuusulanjärvelle kätevästi sekä Järvenpään asemalta että Hyrylän / Helsingin suunnasta. Bussilla pääset Tuusulan kirkolle (pysäkki Gustavelund tai Saviriihi), Halosenniemeen (pysäkki Halosenniemi), Krapin Pajalle (pysäkki suunnasta riippuen joko Krapin tai Kirkonkylän koulun pysäkki) Kallio-kuninkalaan (pysäkki Kallio-kuninkala), Suvirantaan ja Ainolaan (pysäkki Ainola) sekä Järvenpää-talolle ja Järvenpään taidemuseolle sekä Järvenpään kirkkoon (pysäkki Järvenpään linja-autoasema).

Kulkuyhteydet Helsinki-Vantaan lentokentältä

Ota P-juna Tikkurilaan, josta pääset lähijunalla R Riihimäen suuntaan, ja jää pois Ainolassa tai Järvenpäässä. Junat kulkevat noin puolen tunnin välein.

Reittiopas >>
VR >>
Matkahuolto >>

Meidän Festivaali ei vastaa muutoksista aikatauluissa tai linjoissa.

Pyöräillen

Tuusulanjärven alueeseen on helppo tutustua pyörän selästä käsin. Kauniit maisemat ja hyvä pyörätie houkuttelevat niin paikallisia kuin matkailijoitakin noin 25 kilometrin reitille Tuusulanjärven ympäri. Voit yhdistää Meidän Festivaalin vierailuun erinomaisesti pyöräilyn Tuusulanjärven kulttuurikohteissa.

Helsingistä

Helsingistä pääsee pyöräillen Tuusulanjärvelle vanhaa Tuusulantietä seuraillen. Voit suunnitella pyöräreittisi esimerkiksi HSL:n reittioppaan avulla.

Tuusulanjärvellä

Toinen vaihtoehto on ottaa pyörä junaan ja lähteä Järvenpäästä kiertämään Tuusulanjärveä ja siitä eteenpäin Meidän Festivaalin konserttiin. Pyörän saa mukaan lähijunaan ilmaiseksi.

Alueelta on myös mahdollista vuokrata pyöriä päiväksi käyttöön:

Järvenpään taidemuseolla polkupyörän vuokraus sisältyy pääsylipun hintaan (7 / 6 / 4 € tai Museokortti). Lue lisää >>
Hotelli Gustavelundin vastaanotosta polkupyörän voi vuokrata hintaan 10€ / päivä. Lue lisää >>
Visit Tuusulanjärven ympäripyöräily >>

Autolla

Meidän Festivaalin väki liikkuu Tuusulanjärvellä Auto-Aritan autoilla, kun juna tai bussi ei vie tarpeeksi lähelle ja pyörä ei pysy festivaalin vauhdissa.

Helsingistä

Helsingistä pääsee autolla Tuusulanjärvelle n. 30-45 minuutissa. Aja tielle E75, käänny rampille nro 10, käänny suuntaan Järvenpää ja käänny vasemmalle tielle nro 145 (Poikkitie), suuntaa kohti Tuusulaa ja löydät perille Tuusulanjärven alueelle. Suurimpaan osaan konserttipaikkoja on hyvät opasteet. Navigaattorit auttavat perille. Tarkista konserttipaikkojen käyntiosoitteet paikkakohtaisilta sivuilta täältä.

Helsinki-Vantaan lentokentältä

Lentokentän ulosmenotiellä nouse ramppia Tuusula Ilmakehälle, käänny vasemmalle Junkersintielle ja nouse Tuusulanväylälle kohti Tuusulaa. Matka-aika on n. 30 minuuttia.

Kimppakyyti

Meidän Festivaali haluaa rohkaista konserttiyleisöä jakamaan tyhjät paikat autossaan kyytiä tarvitseville. Kimppakyyti tai kyytiläinen konserttiin voi löytyä vaikkapa facebook-tapahtumamme kautta. Jos kuljetat täyden auton (kolme kyytiläistä) kimppakyytiläisiä Kallio-kuninkalaan konserttiin, ilmiannathan ympäristötekosi Meidän Festivaalin toimistolle ([email protected]) niin tarjoamme sinulle konserttikahvit!

Ylös