fbpx

4.8.2016

Meidän Festivaali 2016 päättyi onnistuneesti

Meidän Festivaali 2016 päättyi lauantaina 30.7.2016. Festivaalilla vieraili kahdeksan päivän aikana reilu 2800 kuulijaa. 20. kertaa järjestetty tapahtuma tarjosi jälleen monipuolisen festivaaliviikon, jossa kamarimusiikilla ei ole rajoja. Festivaalin konserteista yhdeksän oli loppuunmyytyjä.

Meidän Festivaalin vuoden 2016 teema kulki nimellä Vaiheessa, ja haimme mielenkiintoisia kehitysvaiheita pitkin taiteenlajien karttaa. Kyseessä saattoi olla vaikka Beethovenin kehitys jousikvartettosäveltäjänä Haydnin jäljiltä romantiikkaan, modernin jongleerauksen vaiheet tai kuolleen jäniksen maatuminen.

Meidän Festivaalilla 2016 esiintyivät taiteellisen johtajan Pekka Kuusiston lisäksi mm. pianisti Angela Hewitt, laulaja Ismo Alanko, muusikko-arkkitehti Tuomas Toivonen, rap-artisti Paperi T, sellisti Tomas Djupsjöbacka, näyttelijä Anna Paavilainen, pelimannit Ale Möller ja Mats Öberg, valokuvataiteilija Maija TammiKamus-kvartetti, pianisti Bengt Forsberg, laulaja-lauluntekijä Laura Moisio, saksofonisti Jukka Perko & viola da gamban soittaja Mikko Perkola. Meidän Festivaalin konsertit torstaina 28.7.2016 klo 21.00 ja perjantaina 29.7.2016 klo 19.00 radioitiin ja lähetettiin suorana YLE Radio 1:ssä ja yle.fi/klassinen.

Meidän Festivaalilla oli tänä vuonna yhteensä yhdeksän loppuunmyytyä konserttia. Kaiken kaikkiaan festivaalin ohjelmassa oli yhteensä 22 erilaista konserttikokonaisuutta ja lisäksi tarjottiin myös monipuolisesti muuta oheisohjelmaa (kuten ilmaisia kävelykonsertteja, alueen seudun kulttuurihistoriaa valoittavia kävelykierroksia sekä YLE Radio 1:n Kultakuume-lähetys suorana radiointina Leonora-salista).

Meidän Festivaalin konsertit järjestettiin jälleen Tuusulanjärven ainutlaatuisessa ympäristössä, mm. Ainolassa, Kallio-Kuninkalassa, Halosenniemessä, Suvirannassa, Järvenpää-talossa, Tuusulan kirkkossa, Olympiakasarmissa sekä Järvenpään kirkossa.

Meidän Festivaali rakensi vuoden 2016 festivaalille Ekokompassi tapahtuma -ympäristöjärjestelmää, ja Meidän Festivaalille myönnettiin Ekokompassi tapahtuma -ympäristösertifikaatti festivaalin jälkeen.

”Ympäristö ja vastuullisuus näkyvät selvästi Meidän Festivaalin toiminnassa ja arvoissa.  Festivaalijärjestäjä on tehnyt paljon työtä etenkin ympäristöviestinnän eteen. Moni asia tehdään jo ympäristön kannalta esimerkillisesti, mutta myös jatkuvaan parantamiseen on sitouduttu. Uusia ideoita tuleville vuosille on jo lisätty ympäristöohjelmaan”, kommentoi Marika Nyyssönen, Ekokompassin auditoija. Meidän Festivaali jatkaa työtä luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen puolesta ja kiinnittää monipuolisesti huomiota tulevien vuosien festivaalien järjestämisessä ympäristöasioihin. Lisätietoa Ekokompassi -ympäristöjärjestelmästä löytyy täältä.

Lämmin kiitos yleisölle, taiteilijoille, yhteistyökumppaneille, tapahtuma-aikaiselle henkilökunnalle sekä kaikille niille, jotka olivat tekemässä vuoden 2016 Meidän Festivaalia.

Vuoden 2016 festivaalin tunnelmiin voit palata esimerkiksi festivaalin valokuvaajan Maarit Kytöharjun ottamin valokuvin.

Meidän Festivaali järjestetään ensi vuonna 23.7.-29.7.2017. Nähdään jälleen vuoden päästä Tuusulanjärvellä!

Ylös