fbpx

14.11.2017

Pekka Kuusiston suunnittelema Hiljaisuuden rikkominen -kiertue Itä-Suomessa joulukuussa

Pekka Kuusiston johtama Meidän Festivaali järjestää syksyllä 2017 Hiljaisuuden rikkominen -kiertuehankkeen, jonka tavoitteena on tunnistaa Suomen taidetarjonnan hiljaisuuden maantiede, tehdä se näkyväksi ja tarjota eri alueiden ihmisille mahdollisuus korkeatasoisiin taide-elämyksiin osana Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Ensimmäinen, Kamus-kvartetin suunnittelema, Hiljaisuuden rikkominen -kiertue järjestettiin eri konserttikohteissa Uudellamaalla syyskuussa 2017. Inarissa asuva ja työskentelevä tanssitaiteilija Auri Ahola on suunnitellut toisen Hiljaisuuden rikkominen -kiertueista, joka järjestetään 13.-17.12. Inarissa, Muttusjärvellä, Sevettijärvellä ja Utsjoella. Kolmas kiertue on Meidän Festivaalin taiteellisen johtajan Pekka Kuusiston suunnittelema ja se sijoittuu 16.-19.12. Itä-Suomen alueelle. Luvassa on konsertteja muun muassa Iloisen Pässin Maalaispuodissa Parikkalassa, Ruokkeen Lomakylässä, ravintola ja huoltoasema Pivangalla Kesälahdella, Kiteesalissa sekä Hotelli Punkaharjulla. Itä-Suomen kiertueella esiintyvät Suomen keskeisistä kansanmuusikoista koottu yhtye, jossa soittavat Pekka Kuusisto (viulu & laulu), Aili Järvelä (viulu & laulu), Sara Puljula (kontrabasso & laulu), Milla Viljamaa (harmooni & laulu) ja Anssi Salminen (kitara & laulu). Meidän Festivaalin syksyn Hiljaisuuden rikkominen -kiertuehanke päättyy tiistaina 19.12. G Livelabiin, Helsinkiin.

Meidän Festivaalin taiteellisen johtajan Pekka Kuusiston konseptoiman Hiljaisuuden rikkominen -kiertuehankkeen tavoitteena on tunnistaa Suomen taidetarjonnan hiljaisuuden maantiedettä, tehdä se näkyväksi ja tarjota eri alueiden ihmisille mahdollisuus korkeatasoisiin taide-elämyksiin. Meidän Festivaali omisti tämän kesän festivaalinsa 23.7.-29.7. Tuusulanjärvellä vuonna 1907 työnsä aloittaneille maailman ensimmäisille naispuolisille parlamentaarikoille ja syksyllä on järjestetty hiljaisuutta monin eri tavoin tutkiva, tulkitseva ja sitä rikkova kiertuekokonaisuus osana Suomi 100 -juhlavuotta.

Kolmas Hiljaisuuden rikkominen -kiertue järjestetään 16.-19.12. Itä-Suomen alueella. Neljä päivää kestävän Itä-Suomen kiertueen kokoonpanoon kuuluvat muusikot Aili Järvelä, Pekka Kuusisto, Sara Puljula, Milla Viljamaa, Anssi Salminen ja äänisuunnittelija Teemu Korpipää. Itä-Suomen kiertueen konserttien ohjelmassa on joulumusiikin perinteisiä säveliä kansanmusiikkisovituksina.

Kiertue alkaa lauantaina 16. joulukuuta klo 15 konsertilla Iloisen Pässin Maalaispuodissa Parikkalassa. Muut kiertueen konserttipaikat ovat Ruokkeen Lomakylä, kaksi alueen seudun palvelutaloa, Kesälahden kirkko, ravintola ja huoltoasema Pivanka sekä Hotelli Punkaharju. Lisäksi Meidän Festivaali järjestää neljä koululaiskonserttia alueen seudun koululaisille Kiteesalissa ja Kesälahden koululla maanantaina 18.12. ja tiistaina 19.12. Itä-Suomen kiertuekokoonpano päättää kiertueensa Helsinkiin, kun tiistaina 19.12. klo 19 järjestetään konsertti Helsingin keskeisessä musiikkiklubissa, G Livelabissa.

Tanssitaiteilija Auri Aholan suunnittelema Pohjois-Lapin kiertue järjestetään 13.-17.12. Inarissa, Sevettijärvellä ja Utsjoella. Pohjois-Lapin kiertueella esiintyvät muun muassa tanssitaiteilija Auri Ahola, b-boy Jimi Kettunen, romanilaulaja Hilja Grönfors yhtyeineen, joikutaiteilija Ingá-Máret Gaup-Juuso, viulisti Terhi Paldanius, viulisti Eriikka Maalismaa, beatboxaaja Kevin Francett, rap-artisti Ailu Valle sekä sellisti Johannes Rostamo. Pohjois-Lapin kiertueen konserttipaikkoina ovat saamelaiskulttuurikeskus Sajos, inarilainen kotitalo Muddusjärvellä, Sevettijärven koulu, Suomen pohjoisin ravintola-pub eli Pub Rastigaisa sekä Utsjoen kirkko.

Auri Aholan suunnitteleman Pohjois-Lapin kiertueen 13.-17.12.2017 ohjelmatiedot löytyvät täältä.

Pekka Kuusiston suunnitteleman Itä-Suomen ja Helsingin kiertueen 16.-19.12.2017 ohjelmatiedot löytyvät täältä.

Meidän Festivaalia 2017 tukevat Järvenpään kaupunki, Tuusulan kunta, Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Hiljaisuuden rikkominen -kiertuehanketta kohdennetusti Suomi 100 -ohjelma, Suomen Kulttuurirahasto ja Musiikin edistämissäätiö.

Ylös