fbpx

29.7.2023

Meidän Festivaalilla 2023 yhteistyö ei ollut vain sanahelinää

Festivaalin järjestäjäporukkaa ja taiteilijoita kokoontui yhteiskuvaan festivaalin päätöspäivänä.

Vuoden 2023 Meidän Festivaalilla esiintyi Kamus-kvartetin kutsumana joukko oman alansa kiinnostavimpia taiteilijoita, ja festivaali tarjosi unohtumattomia hetkiä monimuotoisen musiikin, taiteen ja puheen äärellä. Ohjelmaan sisältyi 19 maksullista konserttia sekä kuusi ilmaista tilaisuutta, jotka houkuttelivat lähes 2000 kävijää nauttimaan yhteisestä taidekokemuksesta.

Festivaalin taiteellisen johdon Kamus-kvartetin kutsumana festivaaliviikolla 2023 taidetta yhdessä tekivät mm. festivaalin entinen taiteellinen johtaja Pekka Kuusisto, sopraano Marjukka Tepponen, harmonikkataiteilija Harri Kuusijärvi, tenori Tuomas Miettola, harmonikkataiteilija Janne Valkeajoki, pianisti Emil Holmström, Von Hertzen Brothers, näyttelijä Jonna Järnefelt, Trio Est, alttoviulisti Lilli Maijala, tanssija-koreografi Elina Pirinen ja kontrabasisti Olivier Thiery sekä monet muut. Puhujina festivaalilla kuultiin tutkija Riitta Haria, lääkäri Miikka Peltomaata ja toimittaja-kirjailija Annastiina Heikkilää.

”Olemme iloisia, että Yhteistyö-festivaalin ohjelma kiinnosti yleisöä niin sankoin joukoin. Nautimme suunnattomasti jokaisesta poikkeusvuosien jälkeisestä kohtaamisesta niin yleisön kuin lavan jakaneiden kollegoidemme kanssa, upeaa festivaalihenkilökuntaamme unohtamatta”, kertoo festivaalin taiteellinen johto Kamus-jousikvartetti.

Festivaalin teemana tänä vuonna oli yhteistyö. ”Yhteistyö festivaalin taiteilijoiden kuten myös muiden festivaalien kanssa on taas kerran osoittanut sen, että yhdessä tekemällä tapahtuu se paradoksaalinen asia, että jokainen saa enemmän kuin antaa”, Kamus jatkaa. ”Haluamme nähdä, ettei yhteistyö olisi vain sanahelinää, koska kuten festivaalin useissa tärkeissä puheenvuoroissa kuultiin, se on ainoa tapa voittaa ihmiskuntaa kohtaavat vakavat haasteet.”

Festivaaliviikon 23.-29.7.2023 ohjelmassa oli 19 maksullista konserttia ja kuusi ilmaista tilaisuutta, joista osa koettiin jo festivaalinalusviikolla järvenpääläisissä ja tuusulalaisissa palvelukodeissa ja Järvenpään Tanhuniityllä. Festivaalikäyntejä kertyi lähes 2000. Konserteista kahdeksan oli loppuunmyytyjä ja festivaalin maksullisten tapahtumien kokonaistäyttöaste oli n. 72 %.

Meidän Festivaali järjestetään yhteistyössä usean eri tahon kanssa. Kesän 2023 tapahtumia tukivat Taiteen edistämiskeskus, Järvenpään kaupunki, Tuusulan kunta, Koneen säätiö, Suomen kulttuurirahasto, Musiikin edistämissäätiö, Keski-Uusimaa, OP Uusimaa, Järvenpään Auto-Arita ja Aisti Corporation Oy.

Meidän Festivaali järjestetään ensi vuonna 28.7.–3.8.2024.

Lehdistökuvat osoitteessa: www.ourfestival.fi/press

Lisätiedot:
Petra Piiroinen
toiminnanjohtaja
041 548 7098
[email protected] 

Meidän Festivaali (ent. Tuusulanjärven kamarimusiikki) on ennakkoluuloton, yhteiskunnallisesti valveutunut ja poikkitaiteellisista ja -tieteellisistä tempauksista tunnettu kulttuuritapahtuma, joka on toiminut vuodesta 1997 lähtien Tuusulanjärven ainutlaatuisessa historiallisessa ympäristössä. Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii maamme johtaviin jousiensembleihin lukeutuva Kamus-kvartetti. Festivaali on palkittu Finland Festivalsin Vuoden Festivaali 2011 -nimikkeellä, vuoden 2013 musiikin valtionpalkinnolla ja Musiikki&Median Industry Awards -palkinnolla vuoden 2021 klassisen musiikin festivaalina. Festivaalille on myönnetty eurooppalainen EFFE -laatuleima vuosille 2022–23, Ekokompassi Tapahtuma -sertifikaatti 2022–24 ja Sustainable Travel Finland -merkki. Tapahtuman järjestää Järvenpään Sibelius-seura ry. 

www.meidanfestivaali.fi 

Ylös