fbpx

Kallio-Kuninkala, Leonora-sali

Kuninkalat on mainittu historian kirjoissa 1600-luvulta lähtien Tuusulanjärven tienoilla sijaitsevien maatilojen joukossa. Vuodesta 1899 alkaen tilan on omistanut K. A. Paloheimon suku ja vuodesta 1975 alkaen Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiö. Nykyisen ilmeen rakennukset saivat 1920-luvulla.

Sibelius-Akatemia on toiminut Järvenpään Kuninkalassa vuodesta 1987. Sibelius-Akatemia järjestää Kunikalassa ympäri vuoden useita tapahtumia ja kansainvälisiä mestarikursseja.

Kallio-Kuninkala toimii Meidän Festivaalin keskuksena, paitsi konserttien myös musiikkijuhlan taiteilijoiden ja työntekijöiden ”festivaalikampuksena”. Vanhaan navettaan rakennettuun, akustisesti erinomaiseen Leonora-saliin mahtuu normaalioloissa noin 150 kuulijaa.

Kallio-Kuninkalan kesäkahvila on avoinna 3.6.-31.7.2022 välisenä aikana perjantaista sunnuntaihin klo 11-17. Kahvila on kiinni viikonloput 10.-12.6. sekä 24.-26.6.

Saapuminen

Kallio-kuninkalaan pääset pyörällä, junalla, bussilla tai omalla autolla. Kuninkala sijaitsee hyvien pyöräily- ja jalankulkuväylien varrella, ja mm. Järvenpään kulttuuripolku johtaa Kuninkalaan. Lähin junaseisake on Ainolan seisake, josta Kuninkalaan on matkaa n. 2 kilometriä. Lähimmälle bussipysäkille on matkaa 500 m, ja Kallio-kuninkalan pysäkillä pysähtyvät paikallisbussit 665 ja 665A sekä Visit Tuusulanjärvi -bussi.

Autolla saapuessasi pysäköinninohjaaja saattaa ohjata sinut pysäköimään Järvenpääntien puoleiselle parkkipaikalle tai Leonora-salin pysäköintialueelle.

Käyntiosoite: Ristinummentie 6, 04400 Järvenpää
www.kuninkala.fi

Esteettömyys

Leonora-sali sijaitsee Navetan toisessa kerroksessa. Pääsisäänkäynnille johtaa ramppi, jota pitkin pääsee kulkemaan saliin helposti myös pyörätuolilla.

Esteetön wc-tila sijaitsee rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa, johon on kuljettava hiekkaista alamäkeä pitkin. Pysäköimällä rakennuksen toiselle puolelle, wc-tilaan pääsee kulkemaan esteettömästi. Naisten ja miesten wc-tilat sijaitsevat ensimmäisen kerroksen molemmissa päissä.

esteettömyysKonserttisali on esteetön.
Inva P-paikkaPysäköintialueella on mahdollisuus inva-pysäköintiin.
Inva wcEsteetön wc sijaitsee rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa.
nais_mieswcNaisten ja miesten wc-tilat sijaitsevat rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa.
Tapahtumapaikassa on kahvila.

 

Konserttipaikan ohjelma

Ei tulevia keikkoja.

Ylös