fbpx

Info

Meidän Festivaali

Meidän Festivaali on ennakkoluuloton, kulttuurielämää uudistava, yhteiskunnallisesti valveutunut ja poikkitaiteellisista tempauksista tunnettu festivaali. Heinäkuun lopulla Tuusulanjärven historiallisessa ympäristössä koettava tapahtuma perustettiin vuonna 1997.

Tapahtuman taiteellisessa johdossa ovat toimineet Olli-Pekka Karppinen (1997-1998), veljekset Jaakko ja Pekka Kuusisto (1999-2006) ja vuosina 2007-2018 Pekka Kuusisto. Kesän 2019 festivaalista lähtien tapahtuman taiteellisena johtajana on toiminut Kamus-kvartetti.

Tapahtuman nimi oli vuoteen 2010 asti Tuusulanjärven kamarimusiikki. Meidän Festivaali on palkittu Finland Festivalsin Vuoden Festivaali 2011 -nimikkeellä sekä vuoden 2013 musiikin valtionpalkinnolla. Viimeisimpänä Meidän Festivaali palkittiin  Musiikki&Median Industry Awardilla vuoden 2021 klassisen musiikin festivaalina.

 

Meidän Festivaalille on myönnetty EFFE Label 2022–2023 -laatutunnus. Meidän Festivaalilla on ollut voimassaoleva EFFE -tunnus vuodesta 2015 lähtien. EFFE -tunnus on eurooppalainen laatumerkintä taidefestivaaleille, jotka ovat sitoutuneita taiteenalansa edistämiseen, yhteisöllisyyteen ja kansainväliseen yhteistyöhön. Vuonna 2021 Meidän Festivaalille myönnettiin myös EFFE:n Badge of Invention merkkinä resilienssistä ja innovaatioista koronan aikana.  Lue lisää EFFE-projektista täältä.

Yhteystiedot

Meidän Festivaali
Kalevankatu 34 A 9, 00180 Helsinki
[email protected]
www.meidanfestivaali.fi

Meidän Festivaalin toimisto Kalevankadulla ei valitettavasti ole esteetön.

Toiminnanjohtaja Petra Piiroinen
puh. +358 (0)41 548 7098
[email protected]

Taiteellinen johtaja Kamus-kvartetti

Meidän Festivaali on kutsufestivaali. Saamme vuosittain sadoittain erilaisia ohjelmaehdotuksia. Valitettavasti emme pysty vastaamaan kaikkiin ehdotuksiin henkilökohtaisesti. Olemme yhteydessä festivaalia kiinnostaviin tekijöihin ensisijaisesti oma-aloitteisesti.

Meidän Festivaalin järjestää Järvenpään Sibelius-seura ry.

Syrjinnästä vapaa alue

Meidän Festivaali on syrjinnästä vapaa alue. Sitoudumme kaikessa toiminnassamme kohtelemaan kaikkia asiakkaita ja henkilökuntaa (ml. taiteilijoita) yhdenvertaisesti riippumatta henkilön sukupuolesta, iästä, etnisestä alkuperästä, uskonnosta tai vakaumuksesta, mielipiteestä, terveydentilasta, vammaisuudesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta. Lue lisää Syrjinnästä vapaa alue -kampanjasta täältä. Lue lisää saavutettavuudesta Meidän Festivaalilla täältä.

Vapaaehtoiseksi

Meidän Festivaalia on vuosittain tekemässä joukko korvaamattomia vapaaehtoisia. Vapaaehtoisten tehtävät keskittyvät lipun- ja tuotemyyntiin, mutta muitakin puuhia voi vuodesta ja vapaaehtoisten omasta kiinnostuksesta riippuen olla tarjolla.

Vapaaehtoisena pääset kuuntelemaan Meidän Festivaalin konsertteja ja osaksi tiivistä festivaalijoukkuetta. Vapaaehtoinen voi olla mukana festivaalilla parista päivästä koko viikkoon pitkälti oman aikataulunsa mukaan. Jos festivaalitunnelma erinomaisessa seurassa kiinnostavan taiteen mahdollistamisen parissa kiinnostaa, täytä lomake täällä tai ota yhteyttä festivaalitoimistoon sähköpostitse osoitteeseen [email protected].

Järvenpään Sibelius-seura

Meidän Festivaalin järjestää Järvenpään Sibelius-seura ry. Seuralla on pitkä historia ja se on perustettu vuonna 1959. Festivaalin järjestämisen lisäksi Sibelius-seura mm. jakaa vuosittain nuorille muusikoille suunnatun stipendin.

Haluatko liittyä Järvenpään Sibelius-seura ry:n jäseneksi? Lue lisää seurasta ja lähetä jäsenhakemus täällä.

 

Ylös