fbpx

25.11.2015

Meidän Festivaali + Kansallisteatteri -tapahtuma 11.-12.3.2016 Helsingissä

Pekka Kuusiston johtama Meidän Festivaali täyttää Kansallisteatterin Suuren näyttämön 11.-12.3.2016 uteliailla muusikkotovereilla ja monipuolisella musiikilla. Meidän Festivaali + Kansallisteatteri -tapahtumassa esiintyy taiteellisen johtajan Pekka Kuusiston lisäksi muun muassa Suomen debyyttinsä tekevä amerikkalainen muusikko-säveltäjä Gabriel Kahane, maailmanluokan kamariorkesteri Kokkolasta eli Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, lyömäsoitintaiteilija Samuli Kosminen, rap-artisti Paperi T, harmonikkataiteilija Kimmo Pohjonen, kitaristi Marzi Nyman sekä laulaja Maria Ylipää. Luvassa on paljon monipuolista musiikkia runsain silmäniskuin lahjakkaiden ja uteliaiden tekijöiden esittämänä kahden päivän ajan Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä ja Lavaklubilla.

Meidän Festivaali jatkaa konserttikulttuurin uudistamista jalkautumalla maaliskuussa 2016 Helsinkiin, jossa se järjestää yhteistyössä Kansallisteatterin kanssa kaksipäiväisen musiikkijuhlan 11.-12.3.2016. Luvassa on kaksi monipuolista, vahvasti musiikki edellä kulkevaa konsertti-iltaa, jossa konsertin ja festivaalin käsitettä laajennetaan ja hämärretään poikkeuksellisella tavalla. Tapahtuman taiteellisen johtajan Pekka Kuusiston kanssa tapahtumaviikonloppuna esiintyvät useat koti- ja ulkomaiset oman musiikin alan huiput.

Viikonlopun erikoisvieraisiin lukeutuu amerikkalainen Gabriel Kahane, joka on tullut tunnetuksi monipuolisena muusikko-säveltäjänä ja yhteistyöstään mm. Kronos-kvartetin ja Kamariorkesteri Orpheuksen kanssa. Hänen musiikkiaan voisi kuvailla eklektiseksi, sillä hän usein yhdistää klassisen musiikin taustaansa moderneja folk- ja pop-vaikutteita. Gabriel Kahane esiintyy maaliskuussa 2016 ensimmäistä kertaa Suomessa yhdessä Pekka Kuusiston ja kaksikymmentä-henkisen Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kanssa perjantaina 11.3.2016 Kansallisteatterissa sekä kaksi päivää aikaisemmin keskiviikkona 9.3.2016 Kokkolassa. Gabriel Kahanen tuotannosta kuullaan viikonlopun aikana mm. uusi kamariorkesteriteos Freight & Salvage, Carnegie Hallin vuoden 2012 tilausteos The Fiction Issue sekä musiikkia hänen vuonna 2014 ilmestyneeltä The Ambassador -levyltään. Gabriel Kahanen teoksia esittävät Kahanen itsensä lisäksi Pekka Kuusisto, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, laulaja Maria Ylipää, kitaristi Marzi Nyman, viulisti Eriikka Maalismaa, alttoviulisti Lilli Maijala sekä sellisti Markus Hohti.

Amerikkalainen taidemusiikki on myös laajemmin tapahtumassa esillä, sillä ohjelmassa on mm. amerikkalaisen nykysäveltäjä George Crumbin hurja, Vietnamin sodasta innoituksensa saanut jousikvartetto Black Angels, amerikkalaisen minimalismin merkkiteoksiin lukeutuva John Adamsin teos Shaker Loops sekä David Langin vuonna 2012 valmistunut teos Death Speaks, jonka innoittajana toimi Schubertin lied Tyttö ja kuolema. Tapahtumaviikonlopun ohjelmassa kuullaan myös Pekka Kuusiston säveltämää musiikkia syksyllä 2015 Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä ensi-iltansa saaneen Kristian Smedsin ohjaamaan näytelmään Tabu. Harmonikkataiteilija Kimmo Pohjonen esiintyy perjantaina 11.3.2016 tyttäriensä Inka ja Saana Pohjosen kanssa, ja heidän esiintymisensä keskiössä on Kimmo Pohjosen tänä vuonna ilmestyneen Sensitive Skin -albumin vahva omaperäinen sointimateriaali.

Paperi T (oikealta nimeltään Henri Pulkkinen) on tällä hetkellä kovassa nosteessa oleva suomalainen rap-artisti, jonka harteille on sovitettu intellektuellin räppärin viittaa. Paperi T päättää Meidän Festivaali + Kansallisteatteri -tapahtumaviikonlopun esittämällä kappaleita sooloalbumiltaan Malarian pelko yhdessä taiteellisen johtajan Pekka Kuusiston ja monipuolisen lyömäsoitintaiteilija Samuli Kosmisen kanssa lauantaina 12.3.2016. Lisäksi Kansallisteatterin Lavaklubilla on 11.-12.3.2016 Meidän Festivaalin kuratoimaa ohjelmaa, joka julkistetaan alkuvuodesta 2016.

Tutustu Meidän Festivaali + Kansallisteatteri -tapahtuman 11.-12.3.2016 koko ohjelmaan täällä.

Meidän Festivaali + Kansallisteatteri -tapahtuma järjestetään Helsingissä 11.-12.3.2016. Tapahtuman konserttipaikkoina toimivat Kansallisteatterin Suuri näyttämö ja Lavaklubi (os. Läntinen Teatterikuja 1, 00100 Helsinki). Konserttiliput (35/30 €, sis. palvelumaksu) Suuren näyttämön konsertti-iltoihin ovat myynnissä Lippupisteessä ja Kansallisteatterin lippumyymälässä. Yhteistyössä mukana ovat Kansallisteatteri ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri.

Ylös