fbpx

Saavutettavuus

Meille on tärkeää huolehtia siitä, että festivaalin tapahtumat ovat mahdollisimman helposti saavutettavia kaikille taustasta tai erilaisista erityistarpeista riippumatta. Festivaali tavoittelee kaikessa toiminnassaan yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa.

Jos sinulla on kysymyksiä jonkin festivaalin tapahtuman saavutettavuudesta tai esteettömyydestä tai kehitysehdotuksia Meidän Festivaalin saavutettavuuteen liittyen, älä epäröi olla meihin yhteydessä. Meidän Festivaalin saavutettavuudesta vastaava yhteyshenkilö on festivaalin toiminnanjohtaja Petra Piiroinen, ja hänet tavoittaa sähköpostitse osoitteesta [email protected] tai puhelimitse numerosta 041 548 7098 (arkisin 10-16). Kehitämme festivaalin saavutettavuuden eri osa-alueita päämäärätietoisesti ja suunnitelmallisesti, ja palautteesi huomaamistasi puutteista festivaalin saavutettavudessa on meille arvokasta.

Esteettömyys

Meidän Festivaali levittäytyy monipuolisiin konserttipaikkoihin Tuusulanjärven ympäristössä. Konserttipaikkojen esteettömyydessä on eroja. Osa konserttipaikoista on historiallisia koteja, joiden pihoilla voi olla epätasaista maastoa ja sisätiloissa rappuja ja kynnyksiä. Osassa konserttipaikoista esteettömyys on huomioitu perusteellisesti. Kunkin konserttipaikan esteettömyystiedot löydät Konserttipaikat -sivulta.

Saapuminen

Meidän Festivaali järjestetään Tuusulanjärven alueella Järvenpäässä ja Tuusulassa. Alueelle on matkaa Helsingistä n. 40 km ja Tampereelta n. 160 km. Festivaalille on useimmiten helpointa, nopeinta ja ympäristöystävällisintä saapua junalla (jos et ole kävellen tai pyöräillen matkassa) tai junan ja pyörän tai taksin yhdistelmällä. Löydät lisätietoa alueelle saapumisesta Saapuminen -sivulta ja konserttipaikkakohtaiset saapumistiedot Konserttipaikat -sivulta.

Avustajat

Toimintaesteisen konserttivieraan avustaja, mielenterveyskuntoutujan tai muistisairaan konserttivieraan tukihenkilö ja tulkkia tarvitsevan konserttivieraan tulkki pääsee Meidän Festivaalin tilaisuuksiin aina veloituksetta. Avustajalla tulee olla valmiudet auttaa saatettavaansa tarpeen vaatiessa. Avustajan tarvetta ei tarvitse festivaalille erikseen todistaa.

Ennakkolippua ostaessa saattajan lippu on lunastettava ennakkolipun ostamisen yhteydessä. Olethan saattajan lippuun liittyen yhteydessä osoitteeseen [email protected] ja kerro, mihin konserttiin tai konsertteihin olet tulossa, niin lähetämme saattajan veloituksettoman lipun lunastamiseen tarkoitetun kertakäyttöisen koodin verkkokauppaostoa varten.

Jos olet jo ehtinyt ostaa ennakkolipun, olethan yhteydessä toimistoomme joko sähköpostitse [email protected] tai puhelimitse 041 548 7098 (arkisin 10-16), niin järjestämme avustajalle konserttiin paikan.

Avustajakoirat ovat tervetulleita valtaosaan konserttitiloistamme.

Kulttuuriluotsit

Meidän Festivaali on mukana Setlementti Louhelan kulttuuriluotsitoiminnassa. Voit tilata Louhelan kautta kulttuuriluotsin mukaasi konserttiin. Lue lisää Setlementti Louhelan verkkosivuilta.

Turvallisempi tila

Haluamme, että Meidän Festivaali on tila, jossa kaikkien on hyvä olla taustasta riippumatta. Alla on esitelty Meidän Festivaalin turvallisemman tilan periaatteet, joita työssämme noudatamme:

Yhdenvertaisuus

Festivaalille ovat tervetulleita kaikki ja tapahtumissa sisältö on tärkeämpää kuin pukukoodit ja konserttiperinteet. Meidän Festivaali on syrjinnästä vapaa alue.

Selkeä viestintä

Festivaali pyrkii viestimään
– selkeästi ja ymmärrettävästi
– kunnioittavasti
– turhanpäiväisiä oletuksia välttäen.
Tiedostamme, että sanavalinnoilla on merkitystä ja punnitsemme käytettävän kielen tarkkaan. Jos teemme virheitä, korjaamme ne. Käytämme alustaamme yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon puolesta.

Vastuu

Festivaalin henkilökunta puuttuu kohtaamiinsa epäkohtiin. Jos koet olosi epäturvalliseksi tai sinua kohdellaan epäasiallisesti Meidän Festivaalilla, älä epäröi pyytää meiltä apua jos emme ehdi sitä huomata – olemme vastuussa turvallisuudestasi. Yhteyden festivaaliin saa matalalla kynnyksellä myös jälkeenpäin sähköpostitse osoitteesta [email protected]. Tiedostamme etuoikeutetun asemamme ja haluamme oppia ottamaan sen koko ajan paremmin huomioon toiminnassamme.

Sitoudumme kehittämään näitä periaatteita eteenpäin oppiessamme uutta, ja kutsumme kaikki antamaan näistä asetetuista periaatteista meille palautetta. Olemme saaneet inspiraatiota näiden periaatteiden laatimiseen mm. seuraavista lähteistä:
– Runokuu-festivaalin turvallisemman tilan periaatteet https://runokuu.fi/runokuun-turvallisuusohjeistus-ja-turvallisen-tilan-periaatteet/
– Kulttuuria kaikille -palvelun turvallisemman tilan periaatteet http://www.kulttuuriakaikille.fi/tietoa_meista_turvallisemman_tilan_periaatteet

Ylös