fbpx

29.4.2022

Vieraita kansainvälisen musiikin huipulta Meidän Festivaalille 2022: Caroline Shaw ja Sō Percussion Tuusulanjärvelle heinäkuussa

Kuva: Shervin Lainez

Kamaritaidejuhla Meidän Festivaalin kansainväliseksi vieraaksi kesällä 2022 saapuvat yhdysvaltalainen laulaja-säveltäjä-viulisti Caroline Shaw sekä lyömäsoitinyhtye Sō Percussion. Viimeisimpänä Grammyn yhteisestä levystään huhtikuussa 2022 pokanneet Shaw ja Sō Percussion ovat tunnettuja kutkuttavan tiheästä taiteellisesta yhteistyöstään.

Caroline Shaw ja Sō Percussion tuovat Tuusulanjärvelle aikamme kiinnostavinta kamarimusiikkia Meidän Festivaalilla 24.–30.7.2022. Uusimman taidemusiikin airueet Shaw ja Sō Percussion sekoittavat musiikissaan sarjallisuutta, minimalismia, folkia ja klassista musiikkia notkeasti ja genrerajoista piittaamatta. Shaw on tunnettu muun muassa nuorimpana musiikin Pulitzer-palkinnon vastaanottajana sekä monipuolisista yhteistöistään läpi yhdysvaltalaisen musiikkimaailman. Shaw vierailee Suomessa nyt ensimmäistä kertaa. Kamarimusiikkikenttää riemulla 2020-luvulle ravistelevan Sō Percussionin Eric Cha-Beach, Josh Quillen, Adam Sliwinski ja Jason Treuting ovat soittaneet yhdessä yli 20 vuotta, ja heidän yhteissoittoaan on kuvattu telepaattiseksi. Sō Percussionin ja Caroline Shawn hämmästyttävän saumattomasta yhteistyöstä on syntynyt kaksi albumia, joista ensimmäinen Narrow Sea palkittiin vastikään Grammy-palkinnolla. ”Ennakkoluuloton eri musiikkityylien lainaaminen yhdistettynä omiin musiikillisiin näkyihin luo mitä mahtavinta musiikkia, joka samaan aikaan kuulostaa tutulta ja täysin uudelta”, kuvaa Meidän Festivaalin taiteellinen johto Kamus-kvartetti.

Festivaalin isoimmalla lavalla Järvenpää-talossa kuullaan 28.7.2022 heidän pelotonta, omaleimaisen virtaavaa musiikkiaan niin Narrow Sea -albumilta kuin joukon seuraavalta julkaisulta Let the Soil Play It’s Simple Part. Shaw sekä Sō Percussion esiintyvät festivaalilla läpi festivaaliviikon yhdessä ja erikseen. Meidän Festivaalin koko ohjelmisto julkaistaan toukokuussa ja festivaalin ohjelmiston suunnittelee taiteellinen johtaja Kamus.

Järvenpää-talon konsertin 28.7.2022 liput ovat saatavilla lippu.fi:ssä.

Meidän Festivaalin kesän 2022 tapahtumia tukevat Järvenpään kaupunki, Tuusulan kunta, Taiteen edistämiskeskus, Koneen säätiö, Alli Paasikiven säätiö, Keski-Uusimaa,  OP Uusimaa, Vantaan Energia Keski-Uusimaa ja Järvenpään Auto-Arita.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
toiminnanjohtaja Petra Piiroinen
puh. 041 548 7098
[email protected]
Lehdistökuvat: www.ourfestival.fi/press

Ylös