fbpx

EnCue

Meidän Festivaalin 1.8.2019 klo 19.00 konsertissa Järvenpää-talolla kokeillaan enCue -konserttiohjelmasovellusta.

Mistä on kyse?

EnCue on mobiilisovellus, jonka avulla käsiohjelman tekstit pystytään toimittamaan yleisön älylaitteeseen ajastettuna elävään musiikkiin. Sovelluksen tarkoitus on rikastaa konserttikokemusta tuomalla konserttiohjelman muistiinpanot yleisölle juuri siihen hetkeen, jota ne koskevat.

Muistiinpanot ovat käytössä vain Andrea Tarrodin kappalessa Acanthes, ja ne on festivaalille kirjoittanut säveltäjä. Muissa kappaleissa näkyvissä on vain teostiedot.

Meidän Festivaali ja sen yleisö on pitkään toiminut kokeiluympäristönä uudenlaisille ideoille ja tempauksille. Nyt haluamme kokeilla tätä uutta tapaa tuoda konsertin musiikki yleisön kosketusetäisyydelle.

Tarvitsenko verkkoyhteyden?

Kyllä. EnCue ei käytä paljon dataa (1-5 megatavua), mutta voit halutessasi myös liittyä Järvenpää-talon wifiverkkoon VIERAS186 (ei vaadi salasanaa).

Toimiiko sovellus puhelimellani?

EnCue toimii iOS- ja Android -laitteilla.

Toimi näin:

  1. Lataa ilmainen enCue -sovellus sovelluskaupastasi ennen konserttia.

App Store >>
Google Play >>

2. Muista konserttisaliin saapuessasi asettaa puhelimesi äänettömälle. Lisäksi puhelimen asetuksista kannattaa laittaa ilmoitukset pois päältä ja valita, ettei näyttö lukitu ajastetusti. Saat tähän apua aulassa olevasta tukipisteestä, jos tarvitset.

3. Avaa applikaatio ja kirjaudu sisään tai jatka ilman kirjautumista. Jos haluat tallentaa ohjelman myöhemmin tarkasteltavaksi, sinun täytyy luoda tunnus.

4. Valitse konserttipaikkojen listauksesta ”Järvenpää”.

5. Valitse ”Download Performance” ja ”View Performance”. Muistiinpanot aukeutuvat näytöllesi. Kun musiikki alkaa, ne etenevät automaattisesti. Voit myös liikuttaa muistiinpanoja omaan tahtiin eteen- tai taaksepäin pyyhkäisemällä näyttöä vasemmalle tai oikealle. Painamalla enCue -tunnusta ohjelma synkronoituu jälleen konserttiin.

6. Varmista, että puhelimesi on äänettömällä ennen kuin konsertti alkaa.

Muistathan

  • Konsertin tallentaminen on kiellettyä tekijänoikeuslain nojalla. Valokuvia esiintyjistä saa ottaa ilman salamaa – mutta suosittelemme, että jätät valokuvaamisen loppuaplodeihin että konsertin aikana kaikki saavat keskittyä vain musiikkiin.
  • Konserttiohjelma jää saataville applikaatioon hetkeksi. Se kuitenkin häviää applikaatiosta pian konsertin jälleen, ellet erikseen tallenna sitä. Tallentamista varten sinun täytyy kirjautua sisään.
  • YLE radioi konsertin suorana. Myös radion ääressä voi käyttää applikaatiota musiikkiin ajastettuna.
  • Kokeilemme jotain uutta ja haluamme tietää, mitä yleisömme siitä ajatteli! Annathan meille konsertin jälkeen palautetta osoitteeseen [email protected] tai sosiaalisen median kanavissamme. Haluamme kuulla, kannattaako meidän tuoda enCue festivaalille toistekin!

En halua käyttää sovellusta

Ymmärrämme! Puhelimet ja konserttisalit perinteisesti eivät ole olleet paras yhdistelmä.

Sovellusta ei ole pakko ottaa käyttöön, vaan se on tarkoitettu rikastuttavaksi lisäksi niille, jotka sitä haluavat kokeilla. Kannattaa siis muistaa, että puhelintaan konsertissa hipelöivät eivät seikkaile sosiaalisessa mediassa, vaan seuraavat konserttia! Monen kohdalla sovellus voi avata konserttikokemusta aivan uudella tavalla.

EnCue -sovellusta varten on kehitetty Custom Dark Screen Technology ™ and Glance-Optimized Media™, jotka varmistavat sen, että näyttöjen valo ei häiritse muita konserttikävijöitä.

Ylös