Uutiset

1.8.2020

Meidän Festivaali 2020 on päättynyt – poikkeusajan kamaritaide kosketti ja liikutti Tuusulanjärvellä

Kuva: Maarit Kytöharju

Toinen Kamus-kvartetin suunnittelema Meidän Festivaali päättyi lauantaina 1.8.2020 onnistuneen festivaaliviikon jälkeen. Festivaali järjestettiin nyt 24. kertaa. Festivaaliviikon teemana oli Poikkeus, joka heijasteli festivaalin sopeutumista poikkeuksellisiin aikoihin. Maksullisia konsertteja festivaalilla oli 27 kun mukaan lasketaan kaikki toistetut mikrokonsertit, sekä lisäksi 13 ilmaistapahtumaa. Poikkeusajan festivaalin kapasiteetit olivat hyvin rajallisia: kokonaiskuulijamäärä festivaaliviikolla oli yli 700, mikä vastaa n. 30 % normaaliajan festivaalikävijämäärästä. Pääsymaksullisten tapahtumien täyttöaste oli 98 %, mikä kertonee yleisön kaipuusta elävän taiteen äärelle. Valtaosa tapahtumista oli loppuunmyyty.

”Häivähdys normaalia poikkeuksen keskellä”, kertoo festivaalin taiteellinen johto Kamus-kvartetti. ”Valtaosa festivaalin taiteilijoista oli elävän yleisön edessä ensimmäistä kertaa maaliskuun jälkeen ja jälleennäkemiset olivat iloisia. Kamukselle kohtaaminen ja kommunikointi yleisön kanssa oli ikimuistoista. Meillä oli teitä kova ikävä”, taiteellinen johto jatkaa ja summaa: ”toivotaan tulevalta parasta!” Meidän Festivaalia 2021 vietetään 25.–31.7.2021.

Taiteellisen johtajan Kamuksen lisäksi festivaaliviikolla 2020 esiintyivät mm. kansanmusiikin superyhtye Frigg, viulisti Pekka Kuusisto, pianisti Paavali Jumppanen, Duo Emilia Lajunen ja Suvi Oskala, kitaristi Ismo Eskelinen, pianisti Aki Rissanen, säveltäjä Tytti Arola, käyrätorvisti Jukka Harju ja biologi Leena Luoto. Rumpali Olavi Louhivuori esiintyi videota ja livemusiikkia yhdistelevässä installaatiossa Glenn Kotchen (US) ja Tony Buckin (AU) kanssa. Tutkijatohtori Nuppu Koivisto avarsi suunnittelijanelikon ajattelua viidentenä, vaihtuvana taiteellisena johtajana Meidän Muuttujana. 

Festivaaliviikon konserteista Ainolan ja Halosenniemen konsertit toteutettiin kiertävien mikroyleisöjen konsertteina, joissa yleisöryhmät liikkuivat kohteesta toiseen. Suvirannan puutarhakonsertti jouduttiin huonon sään vuoksi siirtämään Järvenpään taidemuseoon, jossa yleisö istui turvavälein järjestettynä. Päätöskonsertti Kallio-Kuninkalassa oli ulkona puutarhassa. Festivaalin ohjelmassa oli myös mm. kuusi ilmaista konserttia Järvenpääläisten ja Tuusulalaisten palvelukotien pihoilla.

Friggin konsertti Krapin Pajalta sekä Kamus-kvartetin, Pekka Kuusiston ja Paavali Jumppasen ”Keskeytyksettä” -konsertti Järvenpää-talolta streamattiin konserttikotiin.fi -palveluun ja ovat siellä edelleen tallenteina katseltavissa sunnuntain 2.8.2020 loppuun saakka.

Lehdistökuvat osoitteessa: www.ourfestival.fi/press 

Meidän Festivaalin kesän 2020 tapahtumia tukevat Järvenpään kaupunki, Tuusulan kunta, Suomen kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Musiikin edistämiskeskus MES, Goethe-instituutti, Yhdysvaltain suurlähetystö, OP Uusimaa ja Järvenpään Auto-Arita.

Lisätiedot: 

Petra Piiroinen, toiminnanjohtaja
puh. 041 548 7098
[email protected]

MEIDÄN FESTIVAALI

Meidän Festivaali (ent. Tuusulanjärven kamarimusiikki) on ennakkoluuloton, kulttuurielämää uudistava, yhteiskunnallisesti valveutunut ja poikkitaiteellisista tempauksista tunnettu festivaali. Heinäkuun lopulla Tuusulanjärven historiallisessa ympäristössä koettava tapahtuma perustettiin vuonna 1997. Kamus-kvartetti aloitti Meidän Festivaalin uutena taiteellisena johtajana syksyllä 2019 Pekka Kuusiston seuraajana. Meidän Festivaali on palkittu Finland Festivalsin Vuoden Festivaali 2011 -nimikkeellä sekä vuoden 2013 musiikin valtionpalkinnolla. Meidän Festivaalin järjestää Järvenpään Sibelius-seura ry.

www.meidanfestivaali.fi

25.7.2020

Meidän Festivaali käynnistyy sunnuntaina ja jatkuu 1.8.2020 saakka – poikkeuksellisena vuonna festivaalin teemana on Poikkeus

Ilme: Jani Pulkka

24. Meidän Festivaali juhlitaan poikkeuksellisena aikana poikkeuksellisin järjestelyin Järvenpäässä ja Tuusulassa 26.7.–1.8.2020. Poikkeus -nimeä kantavan festivaalin yleisökoot vaihtelevat kahdesta henkilöstä reiluun sataan konserttikävijään ja suurin osa tapahtumista on ennakkoon loppuunmyyty. Muutamia lippuja loppuviikon tapahtumiin on vielä saatavilla. Festivaalin ohjelma tavoittaa radion ja streamauksien kautta myös laajemman yleisön. 

”Festivaalimme on riuska, ketterä ja pippurinen, minkä ansiosta meidän, niin taiteilijoiden kuin henkilökunnan, on tänäkin vuonna mahdollista pyrkiä siihen, että yläsävelet värähtelevät ja elämykset välittyvät Tuusulanjärven ympärillä”, kertoo Meidän Festivaalin taiteellinen johto Kamus-kvartetti. Tänä keväänä ja kesänä elävä musiikki ja yleisö eivät ole päässeet kohtaamaan tavalliseen tapaan kovinkaan usein ja koko festivaaliväki odottaa jälleennäkemistä ilolla. ”Kun kohtaamisemme tulevaisuudessa koittaa, uskomme että hetkestä tulee tunteikas”, kvartetti arvelee.

Taiteellisen johtajan Kamuksen lisäksi festivaaliviikolla esiintyvät mm. kansanmusiikin superyhtye Frigg, viulisti Pekka Kuusisto, pianisti Paavali Jumppanen, Duo Emilia Lajunen ja Suvi Oskala, kitaristi Ismo Eskelinen, pianisti Aki Rissanen, säveltäjä Tytti Arola ja biologi Leena Luoto. Rumpali Olavi Louhivuori esiintyy videota ja livemusiikkia yhdistelevässä installaatiossa Glenn Kotchen (US) ja Tony Buckin (AU) kanssa. Festivaalin viidentenä, vaihtuvana taiteellisena suunnittelijana ”Meidän Muuttujana” mukana on vuonna 2020 yhteiskuntaluokan, sukupuolen ja kulttuuritaustan leikkauspintoihin musiikin historiankirjoituksessa keskittyvä tutkijatohtori Nuppu Koivisto.

Festivaaliviikon tapahtumat toteutetaan mikro- ja nanoyleisöille, kaksi konserttia radioidaan YLE:n toimesta ja konsertit Krapin Pajalta ja Järvenpää-talolta streamataan konserttikotiin.fi -palveluun. Taidetta koetaan ulkoilmassa Järvenpääläisissä ja Tuusulalaisissa palvelukodeissa, Suvirannan ja Kallio-kuninkalan puutarhoissa, Aleksis Kiven kuolinmökillä ja Tuusulanjärvellä, ja Ainolassa ja Halosenniemessä miniyleisöt kiertävät konserttipisteissä taiteilijakotien vaikutuspiirissä sisällä ja ulkona. Lisäksi festivaalin tarjontaa täydentää festivaalin tuottama ”Ilman Beethovenia?” -radio-ohjelma, joka on kuultavissa Radio Helsingin taajuuksilla sekä verkossa, ja Järvenpään taidemuseon Suviranta -näyttelyyn liittyen laadittu soittolista, jonka museokävijä voi itsenäisesti yhdistää museokäyntiin.

Kansainvälisiä vieraita Meidän Festivaalilla 2020 nähdään vain etänä. Glenn Kotchen ja Tony Buckin oli tarkoitus viettää residenssiviikkoa Meidän Festivaalilla 2020 yhdessä Olavi Louhivuoren kanssa valmistamassa kolmatta osaa Louhivuoren ”Immediate Music” -projektiin. Koronaviruksen sotkettua suunnitelmat Kotchen ja Buckin vierailu paikan päälle Tuusulanjärvelle siirtyy odottamaan parempaa aikaa, mutta Meidän Festivaalille 2020 valmistuu kuitenkin rumpalitrion 15 minuutin mittainen Immediate Music -installaatio, jota esitetään festivaalin päätöspäivänä 1.8.2020. Teosta varten laaditut videotallenteet Kotchesta ja Buckista ajetaan Kallio-kuninkalan Leonora-salissa kahdelle kankaalle ja Louhivuori improvisoi tallenteiden kanssa paikan päällä livenä. ”Odotan suuresti tulevaa esiintymistä kahden sankarirumpalini, Glennin ja Tonyn kanssa. Kokemuksesta tulee jännittävä ja ainutlaatuinen, sillä kukaan meistä ei ole juuri tällaista aikaisemmin tehnyt”, Louhivuori kertoo.

Valtaosa Meidän Festivaalin tapahtumista on loppuunmyyty, mutta streamien ja radion äärelle mahtuu rajoittamaton yleisö – koronaan varaudutaan festivaalin kaikissa käänteissä

Kapasiteetit festivaalin konserteissa ovat pieniä ja tapahtumiin on tässä vaiheessa saatavilla enää yksittäisiä hajalippuja. Kaksi Meidän Festivaalin konserteista kuitenkin myös streamataan rajattomalle kotikatsomolle: kansanmusiikin superkokoonpanon Friggin konserttia Krapin Pajalta 29.7.2020 sekä Pekka Kuusiston, Paavali Jumppasen ja Kamus-kvartetin konserttia 31.7.2020 Järvenpää-talolta voi seurata myös streamin välityksellä. Lipunmyynti streameihin on käynnissä konserttikotiin.fi -palvelussa.

Poikkeuksellinen aika ja olosuhteet vaikuttavat Meidän Festivaalilla 2020 niin yleisöömme, taiteilijoihin, sisältöihin kuin tuotantoonkin. Kaikki festivaalin konsertit on suunniteltu pandemiatilanne huomioon ottaen ja turvallisuus edellä. Festivaalin turvallisuusohjeistukseen asiakkaille koronavirukseen liittyen voi tutustua osoitteessa https://meidanfestivaali.fi/ohjelma/turvallisuus-meidan-festivaalilla-2020/. Tärkeimpänä ohjeena festivaalin konsertteihin ei saa saapua, mikäli on syytä epäillä tartuttavansa koronavirusta. Mikäli Meidän Festivaalin konserttivieras estyy saapumasta konserttiin koronaoireiden tai -altistumisen vuoksi, festivaalilipun voi palauttaa. Mahdollisesti vapautuvat liput avataan myyntiin festivaalin verkkokauppaan.

Meidän Festivaalin 26.7.–1.8.2020 koko ohjelma on julkaistu ja liput myynnissä osoitteessa https://meidanfestivaali.fi/ohjelma/.

Meidän Festivaalin kesän 2020 tapahtumia tukevat Järvenpään kaupunki, Tuusulan kunta, Suomen kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Musiikin edistämiskeskus MES, Goethe-Institut Finnland, Yhdysvaltain suurlähetystö, OP Uusimaa ja Järvenpään Auto-Arita.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

toiminnanjohtaja Petra Piiroinen, puh. 041 548 7098

[email protected]

Lehdistökuvat: www.ourfestival.fi/press

MEIDÄN FESTIVAALI

Meidän Festivaali (ent. Tuusulanjärven kamarimusiikki) on ennakkoluuloton, kulttuurielämää uudistava, yhteiskunnallisesti valveutunut ja poikkitaiteellisista ja -tieteellisistä tempauksista tunnettu korkeatasoinen kulttuuritapahtuma, joka on toiminut vuodesta 1997 lähtien Tuusulanjärven ainutlaatuisessa historiallisessa ympäristössä. Tapahtuman taiteellisena johtajana kesällä 2018 kautensa avasi maamme johtaviin jousiensembleihin lukeutuva Kamus-kvartetti. Meidän Festivaali on palkittu Finland Festivalsin Vuoden Festivaali 2011 -nimikkeellä sekä vuoden 2013 musiikin valtionpalkinnolla. Meidän Festivaalille on myönnetty eurooppalainen EFFE -laatuleima vuosille 2019–20 ja Ekokompassi Tapahtuma -sertifikaatti 2019–21. Tapahtuman järjestää Järvenpään Sibelius-seura ry.

www.meidanfestivaali.fi

8.7.2020

Meidän Festivaalille kansainvälisiä vieraita etänä

Ilme: Jani Pulkka

Meidän Festivaalin ohjelmisto täydentyy festivaalin päätöspäivän 1.8.2020 Immediate Music -installaatiolla, jossa rumpali Olavi Louhivuori esiintyy yhdessä Glenn Kotchen (USA) ja Tony Buckin (AU) kanssa. Kotche ja Buck ovat mukana teoksessa etänä tallenteiden kautta. Lisäksi festivaali tuo kulttuurinnälkäisten saataville kuratoidun soittolistan Järvenpään taidemuseon Suviranta -näyttelyyn liittyen. Suurin osa festivaalin 26.7.–1.8.2020 tapahtumista on ennakkoon loppuunmyyty.

Glenn Kotchen ja Tony Buckin oli tarkoitus viettää residenssiviikkoa Meidän Festivaalilla 2020 yhdessä Olavi Louhivuoren kanssa valmistamassa kolmatta osaa Louhivuoren ”Immediate Music” -projektiin. Immediate Music -sarjassaan Louhivuori on tutkinut musisoinnin vapautta yhdessä vaihtelevien kokoonpanojen kanssa ilmaisun rajoja etsien. Koronaviruksen sotkettua suunnitelmat Kotchen ja Buckin vierailu paikan päälle Tuusulanjärvelle siirtyy odottamaan parempaa aikaa. Tästä huolimatta kolmikko päätti tarttua tilaisuuteen aloittaa yhteistyö etänä.

Meidän Festivaalille 2020 valmistuu rumpalitrion 15 minuutin mittainen Immediate Music -installaatio, jossa teosta varten laaditut videotallenteet Kotchesta ja Buckista ajetaan Kallio-kuninkalan Leonora-salissa kahdelle kankaalle ja Louhivuori improvisoi tallenteiden kanssa paikan päällä livenä. ”Odotan suuresti tulevaa esiintymistä kahden sankarirumpalini, Glennin ja Tonyn kanssa. Kokemuksesta tulee jännittävä ja ainutlaatuinen, sillä kukaan meistä ei ole juuri tällaista aikaisemmin tehnyt”, Louhivuori kertoo.

Soittolistan kautta taiteellismusiikillisen ristiinpölytyksen äärelle Järvenpään taidemuseossa

Festivaalin tarjontaa täydentämään julkaistaan Järvenpään taidemuseon Suviranta Järnefeltien taiteilijakotina -näyttelyyn Meidän Festivaalin taiteellisen johdon Kamus-kvartetin kuratoima soittolista. Kuusi näyttelyn teosta on liitetty kuuteen musiikkikappaleeseen, jotka yhdistämällä kokija pääsee ravitsevan taiteenalojen ristiinpölytyksen äärelle.

Soittolistaa voi kuunnella museokäynnin yhteydessä taidemuseolla omalla älylaitteella ja kuulokkeilla. Ohjeistus soittolistan ja taideteosten äärelle etsiytymiseen löytyy Meidän Festivaalin verkkosivuilta sekä painettuna Järvenpään taidemuseolta ja festivaaliesitteen välistä. Suviranta -näyttely Järvenpään taidemuseolla jatkuu ja soittolista on kuunneltavissa 30.9.2020 saakka.

Valtaosa Meidän Festivaalin tapahtumista on loppuunmyyty – streamilipunmyynti avautuu tänään

”Festivaalimme on riuska, ketterä ja pippurinen, minkä ansiosta meidän, niin taiteilijoiden kuin henkilökunnan, on tänäkin vuonna mahdollista pyrkiä siihen, että yläsävelet värähtelevät ja elämykset välittyvät Tuusulanjärven ympärillä”, kertoo Meidän Festivaalin taiteellinen johto Kamus. Järvenpäähän ja Tuusulaan tuodaankin 26.7.–1.8.2020 elävää kamaritaidetta pienille yleisöille monin eri tavoin, ja festivaalin ohjelma saavuttaa radion ja streamauksien kautta laajemman joukon. Festivaalilla esiintyy taiteellisen johdon Kamus-kvartetin johdolla mm. viulisti Pekka Kuusisto, duo Emilia Lajunen ja Suvi Oskala, pianisti Aki Rissanen, kitaristi Ismo Eskelinen, kansanmusiikkiyhtye Frigg, pianisti Paavali Jumppanen ja lausuja Mirjami Heikkinen. Festivaalin viidentenä taiteellisena suunnittelijana, ”Meidän Muuttujana”, vuonna 2020 toimii tutkija Nuppu Koivisto. Meidän Festivaali 2020 kantaa teemaa ”Poikkeus”.

Kapasiteetit festivaalin konserteissa ovat pieniä ja tässä vaiheessa valtaosa tapahtumista on myyty loppuun ennakkoon. Kaksi Meidän Festivaalin konserteista kuitenkin myös streamataan rajattomalle kotikatsomolle: kansanmusiikin superkokoonpanon Friggin konserttia Krapin Pajalta 29.7.2020 sekä Pekka Kuusiston, Paavali Jumppasen ja Kamus-kvartetin konserttia 31.7.2020 Järvenpää-talolta voi seurata myös streamin välityksellä. Lipunmyynti streameihin aukeaa konserttikotiin.fi -palvelussa tänään keskiviikkona 8.7.2020.

Poikkeuksellinen aika ja olosuhteet vaikuttavat Meidän Festivaalilla 2020 niin yleisöömme, taiteilijoihin, sisältöihin kuin tuotantoonkin. Kaikki festivaalin konsertit on suunniteltu pandemiatilanne huomioon ottaen ja turvallisuus edellä. Festivaalin turvallisuusohjeistukseen asiakkaille koronavirukseen liittyen voi tutustua osoitteessa https://meidanfestivaali.fi/ohjelma/turvallisuus-meidan-festivaalilla-2020/. Meidän Festivaalin 26.7.–1.8.2020 koko ohjelma on julkaistu ja liput myynnissä osoitteessa https://meidanfestivaali.fi/ohjelma/.

Meidän Festivaalin kesän 2020 tapahtumia tukevat Järvenpään kaupunki, Tuusulan kunta, Suomen kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Musiikin edistämiskeskus MES, Goethe-instituutti, Yhdysvaltain suurlähetystö, OP Uusimaa ja Järvenpään Auto-Arita.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

toiminnanjohtaja Petra Piiroinen, puh. 041 548 7098
[email protected]

Lehdistökuvat: www.ourfestival.fi/press

MEIDÄN FESTIVAALI

Meidän Festivaali (ent. Tuusulanjärven kamarimusiikki) on ennakkoluuloton, kulttuurielämää uudistava, yhteiskunnallisesti valveutunut ja poikkitaiteellisista ja -tieteellisistä tempauksista tunnettu korkeatasoinen kulttuuritapahtuma, joka on toiminut vuodesta 1997 lähtien Tuusulanjärven ainutlaatuisessa historiallisessa ympäristössä. Tapahtuman taiteellisena johtajana kesällä 2018 kautensa avasi maamme johtaviin jousiensembleihin lukeutuva Kamus-kvartetti. Meidän Festivaali on palkittu Finland Festivalsin Vuoden Festivaali 2011 -nimikkeellä sekä vuoden 2013 musiikin valtionpalkinnolla. Meidän Festivaalille on myönnetty eurooppalainen EFFE -laatuleima vuosille 2019–20 ja Ekokompassi Tapahtuma -sertifikaatti 2019–21. Tapahtuman järjestää Järvenpään Sibelius-seura ry.

www.meidanfestivaali.fi

30.5.2020

Meidän Festivaalin teemana vuonna 2020 ”Poikkeus” 

Ilme: Jani Pulkka

Järvenpäähän ja Tuusulaan tuodaan 26.7.–1.8.2020 elävää kamaritaidetta pienille yleisöille monin eri tavoin ja festivaalin ohjelma saavuttaa radiointien, streamauksien ja podcastin kautta laajemman joukon. Festivaalilla esiintyy taiteellisen johdon Kamus-kvartetin johdolla mm. viulisti Pekka Kuusisto, duo Emilia Lajunen ja Suvi Oskala, pianisti Aki Rissanen, kitaristi Ismo Eskelinen, kansanmusiikkiyhtye Frigg, pianisti Paavali Jumppanen ja lausuja Mirjami Heikkinen. Festivaalin viidentenä taiteellisena suunnittelijana, ”Meidän Muuttujana”, vuonna 2020 toimii tutkija Nuppu Koivisto. 

Perinteisesti heinäkuun viimeisellä viikolla Tuusulanjärvellä järjestettävä Meidän Festivaali toteutetaan poikkeuskesänä 2020 supistetulla ohjelmistolla, hyvin rajoitetulla yleisökapasiteetilla ja erilaisin erityisjärjestelyin. Festivaali on suunniteltu kokonaan uudelleen turvallisuusnäkökulma edellä. Tapahtumalle tunnusomaiseksi muodostunut ketterä luonne ja omintakeinen ohjelmistosuunnittelu sekä pienet yleisökapasiteetit ja festivaalille uudet digitaaliset kanavat mahdollistavat elävän kamaritaiteen tuomisen yleisöllemme turvallisesti myös poikkeusoloissa tänä omituisena vuotena.

Tutut konserttipaikat Kallio-kuninkala, Ainola, Halosenniemi, Suviranta, Järvenpää-talo ja Krapin Paja soivat tänäkin vuonna, ja lisäksi festivaali käy Aleksis Kiven kuolinmökillä ja soutaa Tuusulanjärvellä. Heti avauspäivänä sunnuntaina 26.7.2020 festivaali jalkautuu Tuusulaan ja Järvenpäähän ikkunoiden ja parvekkeiden alle konsertoimaan ulkoilmassa. Maanantaina 27.7.2020 Ainolassa ja torstaina 30.7.2020 Halosenniemessä taiteilijat toistavat saman ohjelmiston Ainolassa kymmenen kertaa ja Halosenniemessä seitsemän kertaa vaihtuville mikroyleisöille. Suvirannasta konsertti tiistaina 28.7.2020 soitetaan puutarhassa pienelle yleisölle. YLE radioi Suvirannan ja Ainolan konsertit myös laajemman yleisön saataville. Tiistaina 28.7.2020 festivaali tuo Aleksis Kiven kuolimökille ääni-installaation, joka on koettavissa ulkoilmassa. Keskiviikkona 29.7.2020 soudamme Tuusulanjärvellä säveltäjä Tytti Arolan kanssa ja illalla Krapin Pajalla pienen elävän yleisön edessä ja streamin välityksellä konsertoi 20-vuotisjuhlavuottaan viettävä Frigg. Perjantaina 31.7.2020 Järvenpää-talolla esiintyvät Kamus, Pekka Kuusisto ja Paavali Jumppanen. Järvenpää-talon Sibelius-saliin otetaan pieni liveyleisö ja konsertti lisäksi streamataan. Lauantaina 1.8.2020 festivaaliviikko päättyy piknik-konserttiin Kallio-kuninkalan puutarhassa.

Kesän festivaalin otsikko on Poikkeus. Vaikka festivaalisuunnitelma on hiottu kokonaisuus, se on poikkeusfestivaali poikkeusjärjestelyin, ja poikkeuksellinen aika läpäisee kaikki festivaalin osa-alueet vaikuttaen niin yleisöömme, taiteilijoihin, sisältöihin kuin tuotantoonkin. Suunnitelman täydellinen suunnanmuutos ulottui myös festivaalille alunperin asetettuun teemaan: Meidän Festivaali 2020 kulki vielä maaliskuussa nimellä Ilman. Alkuperäisen teeman puitteissa festivaalilla pohdittiin laajasti 250-vuotisjuhlavuottaan viettävän Beethovenin ja klassisen musiikin historiallisesti rajatun tekijäpiirin vaikutusta musiikkiimme sekä heijastumia tästä teemasta yhteiskunnassa ja ympäristössä. Festivaalin alkuperäinen teema edelleen elää monissa konserteissa ja myös siihen liittyviä kysymyksiä avaavassa Meidän Muuttuja Nuppu Koiviston vetämässä kolmiosaisessa podcastissa, joka julkaistaan heinäkuussa Radio Helsingin alustoilla.

Iso osa suunniteltua ohjelmistoa on myös jouduttu perumaan tai siirtämään. Meidän Festivaalin vuoden 2020 suursatsatuksen Inside the Quartet – Kvartetin sisällä -virtuaalitodellisuusinstallaation ensi-ilta sekä festivaalille suunnitellut ulkomaisten taiteilijoiden vierailut viivästyvät. Festivaali seuraa tilannetta ja tutkii mahdollisuutta järjestää toinen tapahtumien keskittymä lokakuussa, jos tilanne sallii.

Meidän Festivaalin 26.7.–1.8.2020 koko ohjelma julkaistaan osoitteessa https://meidanfestivaali.fi/ohjelma/. Meidän Festivaalin 2020 livetapahtumien lipunmyynti alkaa perjantaina 5.6.2020 Meidän Festivaalin verkkosivuilla. Streamien lipunmyynti aukeaa myöhemmin kesällä.

Meidän Festivaalin kesän 2020 tapahtumia tukevat Järvenpään kaupunki, Tuusulan kunta, Suomen kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Goethe-instituutti, Yhdysvaltain suurlähetystö, OP Uusimaa ja Järvenpään Auto-Arita.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
toiminnanjohtaja Petra Piiroinen, puh. 041 548 7098
[email protected]
Lehdistökuvat: www.ourfestival.fi/press

MEIDÄN FESTIVAALI

Meidän Festivaali (ent. Tuusulanjärven kamarimusiikki) on ennakkoluuloton, kulttuurielämää uudistava, yhteiskunnallisesti valveutunut ja poikkitaiteellisista ja -tieteellisistä tempauksista tunnettu korkeatasoinen kulttuuritapahtuma, joka on toiminut vuodesta 1997 lähtien Tuusulanjärven ainutlaatuisessa historiallisessa ympäristössä. Tapahtuman taiteellisena johtajana kesällä 2018 kautensa avasi maamme johtaviin jousiensembleihin lukeutuva Kamus-kvartetti. Meidän Festivaali on palkittu Finland Festivalsin Vuoden Festivaali 2011 -nimikkeellä sekä vuoden 2013 musiikin valtionpalkinnolla. Meidän Festivaalille on myönnetty eurooppalainen EFFE -laatuleima vuosille 2019–20 ja Ekokompassi Tapahtuma -sertifikaatti 2019–21. Tapahtuman järjestää Järvenpään Sibelius-seura ry.

www.meidanfestivaali.fi

23.4.2020

Meidän Festivaalin ohjelmistonjulkistus viivästyy koronatilanteen vuoksi

Meidän Festivaalilla valmistellaan varasuunnitelmia tapahtumien sopeuttamiseksi koronatilanteeseen. Festivaalin kaudelle 2020 on suunniteltuna muun muassa uusi konserttipaikka virtuaalitodellisuudessa. Suunnitelmia elävän kamaritaiteen tuomiseksi Meidän Festivaalin puitteissa yleisölle poikkeusoloissa pohditaan terveys ja turvallisuus edellä.

 

Perinteisesti heinäkuun viimeisellä viikolla Tuusulanjärvellä järjestettävän Meidän Festivaalin konserttien kapasiteetit vaihtelevat 50:n hengen mikroyleisöistä aina 562:en hengen konserttisaleihin. Vuodelle 2020 suunnitelluista reilusta paristakymmenestä tapahtumasta vain yhden maksimikapasiteetti ylittää 500 henkeä ja on siten yksiselitteisesti 22.4.2020 hallituksen antamien rajoitustoimenpiteiden piirissä. Yleisön, taiteilijoiden, henkilökunnan ja sidosryhmien terveyden ja turvallisuuden takaaminen on kuitenkin myös yleisömäärältään pienempien Meidän Festivaalin tapahtumien järjestelyille ja toteutumiselle ehdoton edellytys. Festivaali seuraa tilannetta ja viranomaisten ohjeistuksia ja pyrkii yhteistyössä festivaalin kumppaneiden kanssa sopeuttamaan toimintaansa eri tavoin vastaamaan muuttuneen tilanteen tarpeisiin. Meidän Festivaalin ohjelmasta tiedotetaan, kun tilannekuva on kirkastunut ja suunnitelmat saaneet selkeämmän muodon.

”Kamus-kvartetin huolellisesti laatima festivaaliohjelma on jälleen sitä laatua, joka todella ravitsee ajatteluamme vastaamaan maailman ajankohtaisiin haasteisiin. Päätimme kuukausi sitten siirtää ohjelmistonjulkistusta huhtikuun ensimmäiseltä viikolta tilanteeseen nähden rauhallisin mielin toukokuulle ja kävimme töihin varasuunnitelmien B, C ja D parissa”, kertoo Meidän Festivaalin toiminnanjohtaja Petra Piiroinen. ”Juonet ovat hyvässä vauhdissa, mutta vielä kesken. Meidän Festivaali on siitä onnekas tapahtuma tänä outona vuonna, että meillä jos kenellä on kaikki mahdollisuudet tehdä hyvinkin erilaisia ketteriä liikkeitä ja monin eri tavoin sopeuttaa ohjelmaa vastaamaan tilanteeseen”, Piiroinen jatkaa. ”Tulevat viikot näyttävät, mitkä ideat ja ajatukset ovat toteuttamiskelpoista ja tilanteen puitteissa mahdollisia.”

Kvartetin sisällä – Inside the Quartet -virtuaalitodellisuusinstallaatio avaa jousikvartetin sisäisen musiikin piirin

”Lienee se kuuluisa hopeareunus, että olemme saaneet tänä outona keväänä työskennellä yllättäen ja pyytämättä ilmaantuneiden koronatoimien lisäksi myös todella inspiroivan ja pitkään suunnitellun projektin parissa, ja olemme innoissamme päästessämme – olosuhteista huolimatta – siitä teille kertomaan”, alustaa toiminnanjohtaja Piiroinen. Virtuaalilaseilla katseltavan Inside the Quartet – Kvartetin sisällä -teoksen kautta yleisö pääsee kokemaan musiikin valitsemansa Kamus-kvartetin muusikon paikalta. Kokemuksessa kuullaan kaksi ensimmäistä osaa Jean Sibeliuksen Voces Intimae -kvartetosta ja se kuvataan säveltäjän kotona Ainolassa. Teoksessa esiintyy Meidän Festivaalin taiteellinen johtaja Kamus- kvartetti ja teknisestä toteutuksesta vastaa Aalto-yliopiston poikkitieteellinen tiimi.

”Inside the Quartet lähti halusta kokeilla vr-tekniikkaa jousikvartetin ja yleisön kohtaamisen muotona”, kertoo Kamus. ”Kvartettisoitto on saumatonta ja sanatonta yhteistyötä vaativa laji, ja satoja vuosia sitten syntyneen kokoonpanon ja uusimman teknologian kohtaamisessa on paljon kutkuttavia elementtejä”, Kamus jatkaa. Valittu tekniikka mahdollistaa kvartetin idean välittymisen.”Inside the Quartet on tutkielma musiikillisesta läheisyydestä ja kommunikaatiosta. Se siten välittyy luontevasti virtuaalitodellisuuden täysin uudenlaisen ilmaisumuodon kautta”, kertoo Aalto-yliopiston työryhmän projektijohtaja, Aalto Acoustics Labin työelämäprofessori Sebastian J. Schlecht.

”Kamus haluaa koko sydämestään edistää eri alojen asiantuntijoiden välistä yhteistyötä, jota kvartetti tällä kertaa saa tehdä upean ja ennakkoluulottoman Aalto-yliopiston huipputiimin kanssa. Heittäydymme rohkean jännittyneinä kohti tuntematonta!”, Kamus kommentoi yhteistyötä huippuyliopiston kanssa uuden median äärellä. ”Kokija tuodaan suoraan musiikillisen piirin keskelle tallentamalla niin visuaalinen kuin äänimaisemallinenkin virtuaalinen näkymä täsmällisellä teknologialla. Nähtävä tallenne yhdistää 360° video- ja äänitallenteen akustiseen ja kuvalliseen rekonstruktioon tilasta. Meitä kiinnostaa erityisesti päästä tutkimaan musiikin ja tilan suhdetta näin intiimissä ja tiiviissä asetelmassa”, Schlecht kertoo teoksen toteutuksesta.

Myös Inside the Quartet – Kvartetin sisällä -hankkeen tuotanto- ja esitysjärjestelyt tehdään turvallisuus edellä ja koronatilanne huomioon ottaen, ja yleisölle ilmaisen installaation tarkemmasta esitysaikataulusta tiedotetaan Meidän Festivaalin ohjelmistonjulkistuksen yhteydessä. Yleisön saataville teos tuodaan jousikvartetin kokoonpanon mukaisesti neljästä virtuaalilasisetistä muodostuvana installaationa. Installaatio tullaan ensimmäisessä esitysvaiheessa näkemään Tuusulanjärven alueella Meidän Festivaalin puitteissa mm. Tuusulan ja Järvenpään kirjastoissa.

Inside the Quartet – Kvartetin sisällä on myös osa Konserttikeskuksen kauden 2020-21 tarjontaa. Konserttikeskuksen kautta ja tuella installaation voi tilata kouluihin ympäri Suomen. Teoksen tuotantoa tukee Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
toiminnanjohtaja Petra Piiroinen, puh. 041 548 7098 [email protected]

Lehdistökuvat: www.ourfestival.fi/press

3.12.2019

Harjoittelijaksi Meidän Festivaalille 2020

Kuva: Maarit Kytöharju / Meidän Festivaali

Meidän Festivaali (ent. Tuusulanjärven kamarimusiikki) on ennakkoluuloton, kulttuurielämää uudistava, yhteiskunnallisesti valveutunut ja poikkitaiteellisista tempauksista tunnettu festivaali. Heinäkuun lopulla Tuusulanjärven historiallisessa ympäristössä koettava tapahtuma perustettiin vuonna 1997. Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii Kamus-kvartetti. Meidän Festivaali on palkittu Finland Festivalsin Vuoden Festivaali 2011 -nimikkeellä sekä vuoden 2013 musiikin valtionpalkinnolla. Festivaalin järjestää Järvenpään Sibelius-seura ry.

Meidän Festivaali järjestetään tulevana kesänä 26.7.-1.8.2020 ja ohjelma julkaistaan keväällä 2020.

Harjoittelijaksi Meidän Festivaalille 2020

Meidän Festivaali tarjoaa kesällä 2020 yhdelle opiskelijalle mahdollisuuden päästä tutustumaan festivaalityön arkeen ja juhlaan valtakunnallisesti merkittävän kamaritaidetapahtuman parissa. Harjoittelu soveltuu parhaiten esim. kulttuuri- ja taidealan tai viestinnän opiskelijoille, mutta valinta ei ole oppiaineesta riippuvainen.

Harjoittelijan työtehtäviin lukeutuvat monipuoliset festivaalin tuotantoon ja tiedotukseen liittyvät tehtävät, jotka ovat osittain harjoittelijan oppimistavoitteiden mukaan räätälöitävissä. Harjoittelupaikka sijaitsee pääasiassa Helsingissä ja festivaaliviikolla Järvenpäässä. Harjoittelujakson pituus on kaksi (2) kuukautta ja ajankohta sijoittuu touko-heinäkuulle 2020 sopimuksen mukaan. Harjoittelu päättyy Meidän Festivaaliin 26.7.-1.8.2020.

Valittavalta henkilöltä toivotaan ennen kaikkea vahvaa henkilökohtaista kiinnostusta elävään taiteeseen ja kulttuuriin sekä halua kehittää osaamistaan. Organisointi- ja vuorovaikutustaidot, hyvä paineensietokyky ja proaktiivinen ote ovat olennaisia ominaisuuksia festivaalityössä onnistumisessa, ja harjoittelijaa myös tuetaan näiden taitojen edelleen kehittämisessä. Suomen, ruotsin ja englannin kielitaito katsotaan välttämättömäksi tehtävässä onnistumiseksi ja monipuolinen muu kielitaito katsotaan eduksi. Harjoittelijaa työtehtävissä ohjaa Meidän Festivaalin toiminnanjohtaja.

Valitulla harjoittelijalla tulisi ensisijaisesti olla oppilaitoksen myöntämä harjoittelutuki. Meidän Festivaali maksaa yhden kuukauden palkan harjoittelijan oppilaitoksen määrittelemän harjoittelupalkan mukaisesti. Harjoittelijan tulee itse hakea oppilaitokseltaan palkka toiselle harjoittelukuukaudelle. Jos hakijalla ei ole harjoittelutukea, voidaan asiasta neuvotella erikseen.

Anonyymi rekrytointi

Harjoittelijarekrytoinnin ensimmäinen kierros toteutetaan anonyyminä. Anonyymillä rekrytoinnin alkuvaiheella festivaali haluaa varmistaa, että kaikki hakijat tulevat haussa yhdenvertaisesti huomioiduksi.

Harjoittelupaikkaa haetaan täyttämällä verkkolomake osoitteessa http://bit.ly/MFharjoittelija20 12.01.2020 mennessä. Huolehdithan, että et lomaketta täyttäessä epähuomiossa paljasta nimeäsi, ikääsi, sukupuoltasi tai kansallisuuttasi.

Olemme kaikkiin hakijoihin puhelimitse yhteydessä tammikuussa 2020 viikolla 3 jatkoon pääsystä. Jatkoon päässeiltä hakijoilta tullaan pyytämään ansioluettelo pdf-muodossa. Haastatteluun valitut hakijat haastatellaan Skypen tai puhelimen välityksellä. Harjoittelija pyritään valitsemaan helmikuun 2020 alkuun mennessä.

Lisätietoja harjoittelupaikasta antaa:

Petra Piiroinen, toiminnanjohtaja
Meidän Festivaali
Kalevankatu 34 A 9, 00180 Helsinki
tel. +358 41 548 7098
[email protected]

Kyselyt mielellään ensisijaisesti sähköpostitse. Huomioithan, että toiminnanjohtaja kesälomailee 16.12.2019–6.1.2020.

www.meidanfestivaali.fi
www.facebook.com/meidanfestivaali
Twitter @OurFestival_
Instagram @meidanfestivaali

25.10.2019

G.A.P. Lab x Our Festival: OPEN CALL

Globe Art Point and Meidän Festivaali – Our Festival are opening a joint call for a residency at Our Festival 2020, 26.7.–1.8.2020. We are seeking for a group of people of 3 to 6 persons where both Finnish and non-Finnish-born artists are represented. You can answer the call as an already formed group or as an individual willing to collaborate in a group. The call is part of the Globe Art Point program G.A.P. Lab Program, a project supported by Finnish Cultural Foundation.

Applicants are called from any artistic discipline. Your background could be in anything from music, poetry, visual arts, circus, performance arts, or any form or shape of art that can fit the description of chamber art: intimate and within-touch arts experience. We welcome cross-disciplinary artistic ideas and are open to unforeseen concepts. 

The outcome of the residency includes one or more public representations of your work as a part of Our Festival 2020 program and could include also the opening of the process that leads to the final outcome to Our Festival audience (for example in the form of open rehearsals). The representation could be anything from a full concert event to half a concert or side program at festival venues.

The Festival provides full accommodation and catering for an agreed time period to create the work in residency during the Festival week 26th July to 1st August 2020 and prior to the Festival if needed. The Festival provides needed materials, PA, lighting, tech, backline and production-comms and covers mutually agreed travel costs. Globe Art Point provides a fee that’s agreed upon in the later stage as the final form and scope of the project is settled.

To apply, please fill this form by 1.12.2019 24.00.

Application attachments:

For groups:

  • Bio of the group
  • Project plan incl. estimation of possible technical and/or venue related needs, max. 3 pages

For individuals:

  • Curriculum vitae
  • Motivational letter

The group or individuals forming a group will be chosen and informed in early January 2020. Selection will be done by Our Festival’s artistic leader, Kamus String Quartet, in cooperation with Ceyda Berk-Söderblom, Globe Art Point’s chairperson. The applicants will be informed about the decision via email.


Established in 2016, Globe Art Point (G.A.P) is an umbrella organization with a mission to enhance diversity in the Finnish art and culture scene by supporting the working circumstances, visibility and cultural-political status of the foreign-born Finnish artists and art workers resident in Finland. In GAP LAB the selected/supported working groups and projects consist of foreign-born Finnish artists/art workers living in Finland and Finnish born artists/art workers collaborating and creating together.

Our Festival (in Finnish: Meidän Festivaali) is renowned for its fresh approach to the arts and crossover events. The open-minded and socially aware event was first held in 1997 as Chamber Music by Lake Tuusula and is now an annual event. The Festival seeks new perspectives on musical encounters and concert practices, with an aim to give the audience an experience that simply is not available elsewhere. Taking place in a cultural history hotspot by Lake Tuusula, the Festival annually hosts intimate concerts e.g. in Sibelius’ home Ainola, Järnefelt’s Suviranta and Halonen’s Halosenniemi. Combining a unique group of musicians and other artists and speakers from Finland and abroad, the festival is a celebration of creativity and communication in the arts. The current Artistic Director Kamus Quartet opened their tenure in summer 2019 after the past Artistic Director Pekka Kuusisto’s long and nourishing tenure ended to the 2018 Our Festival. The Festival has been recognized with awards such as the accolade of Festival of the Year in 2011 by Finland Festivals and Finland’s State Prize for Music in the year 2013. Our Festival is organised by the Järvenpää Sibelius Society.

Further information:

Petra Piiroinen
Executive Director, Our Festival
[email protected]

Jaana Simula
Managing Director, Globe Art Point
[email protected]

Find the press release (in Finnish) here.
Lue lehdistötiedote aiheesta (suomeksi) täällä.

3.8.2019

Meidän Festivaali 2019 on päättynyt – festivaali kulki matkan muutoksen pelosta toivoon ja toimintaan

Meidän Festivaalin 2019 henkilökunnan ja artistien on helppo hymyillä festivaalin viimeisenä päivänä.

Ensimmäinen Kamus-kvartetin suunnittelema Meidän Festivaali päättyi lauantaina 3.8.2019 onnistuneen viikon jälkeen. Meidän Festivaalilla 2019 esiintyivät muun muassa viulisti-johtaja Malin Broman ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, runoilija Sigbjørn Skåden ja kääntäjä Kaisa Ahvenjärvi, Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet, viulisti John Storgårds, viulisti Eriikka Maalismaa, pianisti Markus Groh, viulisti Tami Pohjola, kontrabasisti Knut Erik Sundquist, sarjakuvataiteilija Hanneriina Moisseinen, ja festivaalin entinen taiteellinen johtaja, viulisti Pekka Kuusisto. Tuomo Prättälä oli mukana festivaaliviikon suunnittelussa viidentenä, vaihtuvana taiteellisena johtajana Meidän Muuttujana. Festivaaliviikon teemana oli Muutos, ja puheenvuoroja erilaisista näkökulmista teemaa sivuten pitivät mm. meteorologi Kerttu Kotakorpi, Sitran johtava asiantuntija Vesa-Matti Lahti, ympäristötutkija Panu Pihkala ja Greenpeace Suomen maajohtaja Sini Harkki. Festivaalilla kantaesitettiin musiikkia mm. Ville Raasakalta, Riikka Talvitieltä, Andrea Tarrodilta ja Tuomo Prättälältä. Meidän Festivaali järjestettiin nyt 23. kertaa. Kuulijoita 17 maksullisessa ja kuudessa ilmaisessa tapahtumassa oli yli 2000. Seitsemän festivaalin konserttia oli loppuunmyytyjä.

”Viikko on kuljettu muutoksen merkeissä ja voimme onnellisina todeta että Pekan taikomaan tunnelmaan on ollut ilo hypätä. Kiitos ihanalle yleisölle, mahtavalle festariväelle sekä upeille taiteilijoille!”, tunnelmiaan tiivistää taiteellinen johto Kamus-kvartetti. ”Muutoksista tämän hetken suurin, ilmastonmuutos, koskettaa meitä kaikkia ja siksi sitä vastaan on taisteltava yhdessä. Henriikka Tavi toteaakin festarirunossa ”Rukous 2019”, että ”Anna meille ymmärrystä vouhotuksen ja öyhötyksen edessä. Muistuta vielä kerran ja jokaisena hetkenä, että olemme todella pulassa yhdessä”, Kamus jatkaa.

Tänä vuonna 23. kertaa järjestetyn Meidän Festivaalin teema oli MUUTOS / FÖRÄNDRING / CHANGE. Meidän Festivaalille omintakeiseksi muodostunut monitaiteinen ote jatkui, kun festivaalin ohjelmassa eri aikakausien rikas kamarimusiikkiperinne kohtasi tänä vuonna erityisesti runoutta ja myös sarjakuvaa sekä liikkuvaa kuvaa. Lisäksi eri alojen asiantuntijat meteorologista antropologiin valottivat muutoksen tematiikkaa omista näkökulmistaan. Uutta musiikkia kuultiin runsaasti: festivaalin ohjelmassa oli kolme maailman kantaesitystä (Riikka Talvitie: Transferre, Ville Raasakka: Benzene viululle ja videolle, sekä Tuomo Prättälä: MOD), kolme Suomen kantaesitystä (Andrea Tarrodi: Moorlands, Andrea Tarrodi: Acanthes sekä Jonny Greenwood: 88 No.1) sekä yksi ensimmäinen julkinen esitys (Perttu Haapanen: Ja yltyvään vehreyteen…). Myös mm. Schubertin toinen pianotrio, Vivaldin Vuodenajat, Schumannin pianokvintetto ja Enescun oktetto saivat festivaalilla mieleenpainuvat esitykset. Sarjakuvataiteilija Hanneriina Moisseisen ja kansanmuusikko Eero Grundströmin yhteistyönä syntynyt konserttiversiointi Moisseisen Kannas -sarjakuvaromaanista jäi myös festivaaliyleisön mieliin. Festivaalilla myös mm. striimattiin konserttiin livedronekuvaa.

Meidän Festivaalin 2019 ohjelmassa oli yhteensä 23 tapahtumaa, joista 17 pääsymaksullisesta konsertista seitsemän oli loppuunmyytyjä tilaisuuksia. Loppuunmyytyihin konsertteihin lukeutuivat mm. taiteilija-ateljeekonsertit Ainolassa, Suvirannassa ja Halosenniemessä. Meidän Festivaalin konsertit pidettiin jälleen Tuusulanjärven historiallisessa ympäristössä, mm. Ainolassa, Kallio-Kuninkalassa, Halosenniemessä, Eero Järnefeltin Suvirannassa, Pekka Halosen Akatemialla ja Tuusulan kirkossa. Festivaalin ohjelmassa oli myös mm. kaksi ilmaista ja avointa konserttia Tuusulalaisissa hoivakodeissa.

Festivaalin aikana Meidän Festivaalilla suoritettiin Ekokompassi-auditointi, ja festivaalin Ekokompassi-sertifikaatti uusittiin seuraavalle kolmivuotisjaksolle. Meidän Festivaali kiinnittää jatkossakin tavoitteellisesti huomiota ympäristövaikutuksiinsa ja tänä vuonna kompensoi päästöjään ensimmäistä kertaa.

Meidän Festivaali järjestetään jälleen ensi vuonna 26.7.–1.8.2020 Tuusulanjärvellä. Tapahtuman taiteellisena johtajana jatkaa Kamus-kvartetti.

Lehdistökuvat osoitteessa: www.ourfestival.fi/press

Meidän Festivaalia 2019 tukivat Järvenpään kaupunki, Tuusulan kunta, Taiteen edistämiskeskus, Suomen Kulttuurirahasto, Huberin säätiö, Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto, Suomalais- norjalainen kulttuurirahasto sekä Goethe-instituutti. Tapahtuman pääyhteistyökumppaneina ovat Lidl Suomi Ky ja Keski-Uudenmaan Osuuspankki ja mediakumppanina Radio Helsinki.

Lisätiedot: 

Petra Piiroinen, toiminnanjohtaja
puh. 041 548 7098
[email protected]

MEIDÄN FESTIVAALI

Meidän Festivaali (ent. Tuusulanjärven kamarimusiikki) on ennakkoluuloton, kulttuurielämää uudistava, yhteiskunnallisesti valveutunut ja poikkitaiteellisista tempauksista tunnettu festivaali. Heinäkuun lopulla Tuusulanjärven historiallisessa ympäristössä koettava tapahtuma perustettiin vuonna 1997. Kamus-kvartetti aloitti Meidän Festivaalin uutena taiteellisena johtajana syksyllä 2019 Pekka Kuusiston seuraajana. Meidän Festivaali on palkittu Finland Festivalsin Vuoden Festivaali 2011 -nimikkeellä sekä vuoden 2013 musiikin valtionpalkinnolla. Meidän Festivaalin järjestää Järvenpään Sibelius-seura ry.

www.meidanfestivaali.fi

Ylös