fbpx

17.7.2016

Meidän Festivaali 2016 alkaa lauantaina 23.7.

Meidän Festivaali alkaa lauantaina 23.7. klo 19 Järvenpää-talon konsertilla, jossa esiintymässä ovat klarinetisti Matthew Hunt, muusikko-arkkitehti Tuomas Toivonen, tapahtuman taiteellinen johtaja Pekka Kuusisto, lyömäsoitintaiteilija Samuli Kosminen ja rap-artisti Paperi T. Avajaiskonsertin ohjelmassa on mm. Steve Reichin New York Counterpoint, musiikkia Paperi T:n sooloalbumilta Malarian pelko sekä Tuomas Toivosen uusi teos Urbaani Komedia, joka on eeppinen laulu matkastamme sivilisaation piirien läpi niiden keskelle, suurkaupunkiin.

Tänä vuonna 20. kertaa järjestettävä Meidän Festivaali tarjoaa jälleen monipuolisen festivaaliviikon 23.7.-30.7.2016 Tuusulanjärven historiallisessa ympäristössä. Meidän Festivaalilla 2016 esiintyvät muun muassa pianisti Angela Hewitt, laulaja Ismo Alanko, muusikko-arkkitehti Tuomas Toivonen, rap-artisti Paperi T, sellisti Tomas Djupsjöbacka, näyttelijä Anna Paavilainen, pelimannit Ale Möller ja Mats Öberg, valokuvataiteilija Maija Tammi, Kamus-kvartetti sekä festivaalin taiteellinen johtaja Pekka Kuusisto. Meidän Festivaalin koko ohjelmaan voit tutustua tarkemmin täällä.

Meidän Festivaalin 2016 teema kulkee nimellä Vaiheessa, ja haemme mielenkiintoisia kehitysvaiheita pitkin taiteenlajien karttaa. Kyseessä saattaa olla vaikka Beethovenin kehitys jousikvartettosäveltäjänä Haydnin jäljiltä romantiikkaan, modernin jongleerauksen vaiheet tai kuolleen jäniksen maatuminen. Luvassa on kahdeksan päivää kestävä monipuolinen festivaaliviikko, jossa kamarimusiikilla ei ole rajoja.

Meidän Festivaalin 2016 lipunmyynti

Meidän Festivaalin 2016 liput on myynnissä Lippupisteessä. Meidän Festivaalin pienempiin konserttipaikkoihin on rajoitettu yleisökapasiteetti, ja erityisesti seuraaviin konsertteihin on tässä vaiheessa heinäkuuta enää muutamia lippuja jäljellä:

– MA 25.7. klo 17.00, Ainola
– KE 27.7. klo 17.00, Aino-sali (päivitys 19.7.2016: loppuunmyyty konsertti)
– TO 28.7. klo 16.00, Suviranta

Monet muut festivaalin konsertit ovat tässä vaiheessa myös osoittautuneet suosituiksi, kuten esimerkiksi: ti 26.7. klo 19 Järvenpää-talo (Ismo Alangon ja Pekka Kuusiston yhteinen ensimmäinen esiintyminen), ti 26.7. klo 16 Kallio-Kuninkala, Leonora-sali (mm. Kamus-kvartetin vaihe 1, Tomas Djupsjöbackan vaihe 1, Jay Gilliganin ja Brian Crabtreen vaihe 2) sekä ke 27.7. klo 19 Kallio-Kuninkala, Leonora-sali (pianisti Angela Hewitt tarjoilee tyylilleen uskollisen elegantin ohjelman).

Konserttilippuja on mahdollista ostaa tuntia ennen konsertin alkua suoraan ovelta, mikäli lippuja on jäljellä. Meidän Festivaalin liput myy Lippupiste, ja liput ovat myynnissä Lippupisteen verkkokaupassa (www.lippu.fi/meidanfestivaali), myyntipisteissä, puhelinpalvelussa ja R-kioskeilla.

Meidän Festivaali kiinnittää huomiota ympäristöasioihin

Meidän Festivaalille ympäristö ja vastuullisuus ovat tärkeimpiä arvoja tapahtumaa tehdessä. Meidän Festivaalille 2016 rakennetaan Ekokompassi tapahtuma –ympäristöjärjestelmää, jotta festivaalin ympäristövaikutuksia voidaan tarkemmin tutkia ja niistä raportoida. Ympäristöjärjestelmä näkyy tämän vuoden tapahtumassa festivaalivieraille muun muassa paino- ja myyntituotteiden materiaalien valinnoissa sekä festivaalin ympäristöviestinnässä.

Lue vinkit ympäristöystävällisempään festivaalivierailuun täältä.

Festivaalibussi kuljettaa konsertteihin Järvenpään asemalta

Meidän Festivaalin asiakkaille ilmainen festivaalibussi hakee Järvenpään asemalta 30 minuuttia ennen konserttia Kallio-Kuninkalan ja Tuusulan kirkon konsertteihin ja kuljettaa konserttien jälkeen takaisin asemalle. Klo 22 alkavien Leonora-salin konserttien jälkeen bussikuljetus Helsinkiin. Festivaalibussin kuljetukset on merkitty konserttikohtaisesti Meidän Festivaalin ohjelmaan.

Varmista paikkasi taiteen kosketusetäisyydelle ja nähdään Meidän Festivaalilla 23.7.-30.7.2016!

Ylös