Kallio-Kuninkalan ympäristö

Kuninkalat on mainittu historian kirjoissa 1600-luvulta lähtien Tuusulanjärven tienoilla sijaitsevien maatilojen joukossa. Vuodesta 1899 alkaen tilan on omistanut K. A. Paloheimon suku ja vuodesta 1975 alkaen Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiö. Nykyisen ilmeen rakennukset saivat 1920-luvulla. Viime vuosisadan varrella Kallio-Kuninkalassa on muun muassa kasvatettu karjaa, hevosia ja lampaita, kokeiltu villiriisin viljelyä sekä pidetty poikien maatalous- ja puutarhakoulua.

Sibelius-Akatemia on toiminut Järvenpään Kuninkalassa vuodesta 1987. Sibelius-Akatemia järjestää Kunikalassa ympäri vuoden useita tapahtumia ja kansainvälisiä mestarikursseja.

Kallio-Kuninkala toimii Meidän Festivaalin keskuksena, paitsi konserttien myös musiikkijuhlan taiteilijoiden ja työntekijöiden ”festivaalikampuksena”. Vanhaan navettaan rakennettuun, akustisesti erinomaiseen Leonora-saliin mahtuu normaalioloissa noin 150 kuulijaa.

Saapuminen

Käyntiosoite: Ristinummentie 6, 04400 Järvenpää
www.kuninkala.fi

Kallio-kuninkalaan pääset pyörällä, junalla, bussilla tai omalla autolla. Kuninkala sijaitsee hyvien pyöräily- ja jalankulkuväylien varrella, ja mm. Järvenpään kulttuuripolku johtaa Kuninkalaan. Lähin junaseisake on Ainolan seisake, josta Kuninkalaan on matkaa n. 2 kilometriä. Lähimmälle bussipysäkille on matkaa 500 m, ja Kallio-kuninkalan pysäkillä pysähtyvät paikallisbussit ja Visit Tuusulanjärvi -bussi.

Autolla saapuessasi pysäköinninohjaaja saattaa ohjata sinut pysäköimään Järvenpääntien puoleiselle parkkipaikalle tai voit pysäköidä Leonora-salin pysäköintialueelle.

 

Tiloihin on esteetön pääsy
Inva P-paikka
Kahvila

Konserttipaikan ohjelma

Ei tulevia keikkoja.

Ylös