fbpx

Kallio-Kuninkalan puutarha

Kuninkalat on mainittu historian kirjoissa 1600-luvulta lähtien Tuusulanjärven tienoilla sijaitsevien maatilojen joukossa. Vuodesta 1899 alkaen tilan on omistanut K. A. Paloheimon suku ja vuodesta 1975 alkaen Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiö. Nykyisen ilmeen rakennukset saivat 1920-luvulla. Viime vuosisadan varrella Kallio-Kuninkalassa on muun muassa kasvatettu karjaa, hevosia ja lampaita, kokeiltu villiriisin viljelyä sekä pidetty poikien maatalous- ja puutarhakoulua.

Sibelius-Akatemia on toiminut Järvenpään Kuninkalassa vuodesta 1987. Sibelius-Akatemia järjestää Kunikalassa ympäri vuoden useita tapahtumia ja kansainvälisiä mestarikursseja.

Kallio-Kuninkala toimii Meidän Festivaalin keskuksena, paitsi konserttien myös musiikkijuhlan taiteilijoiden ja työntekijöiden ”festivaalikampuksena”. Vanhaan navettaan rakennettuun, akustisesti erinomaiseen Leonora-saliin mahtuu noin 150 kuulijaa.

Saapuminen

Kallio-kuninkala sijaitsee hyvien pyöräily- ja jalankulkuväylien varrella, ja mm. Järvenpään kulttuuripolku johtaa Kuninkalaan. Kallio-kuninkalaan pääset hyvin yhdistämällä junamatkaan kävelyn, pyöräilyn, bussin tai taksin.

Lähin junaseisake on Ainolan seisake, josta Kuninkalaan on matkaa n. 2 kilometriä kävellen tai pyörällä. Järvenpään rautatieasemalta bussimatka Kuninkalaan suoralla paikallisbussilla 665 tai 665A kestää n. viisi minuuttia, ja Kallio-kuninkalan bussipysäkiltä on Kallio-kuninkalan päärakennukselle matkaa n. 300 m. Voit suunnitella matkasi HSL:n reittioppaan avulla.

Autolla saapuessasi pysäköinninohjaaja saattaa ohjata sinut pysäköimään Järvenpääntien puoleiselle parkkipaikalle tai Leonora-salin pysäköintialueelle.

Käyntiosoite: Ristinummentie 6, 04400 Järvenpää

www.kuninkala.fi

Esteettömyys

Kallio-Kuninkalan pysäköintialueelta pääsee kulkemaan konserttipaikoille tasaista hiekkatietä pitkin.Ylä-Kuninkalan sisäänkäynnille johtaa neljä porrasta. Navetta-rakennuksessa sijaitsevaan Leonora-saliin pääsee esteettömästi ramppia pitkin.

Esteetön wc-tila sijaitsee Navetta-rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa, johon pääsee kulkemaan pyörätuolilla pientä alaspäin viettävää hiekkatietä pitkin. Pysäköimällä rakennuksen toiselle puolelle, wc-tilaan pääsee kulkemaan esteettömästi.

Naisten ja miesten wc:t sijaitsevat päärakennuksessa ja Navetan alakerrassa.
inva-wcNavetan alakerrassa on esteetön wc.
Inva P-paikkaPysäköintialueella on mahdollisuus inva-pysäköintiin.
KahvilaTapahtumapaikassa on kahvila.

Konserttipaikan ohjelma

Ei tulevia keikkoja.

Ylös