Suvirannan puutarha

Vuonna 1901 valmistui Aholan lähettyville järven rantaan Eero Järnefeltin Suviranta taiteilijan työtiloksi ja perheen asunnoksi. Kun vielä Sibelius ja taidemaalari Pekka Halonen seurasivat perässä ja muuttivat alueelle perheineen, voidaan katsoa ainutlaatuisen Tuusulanjärven taiteilijayhteisön saaneen alkunsa. Eero Järnefeltin jälkeen Suviranta toimi taiteilijakotina hänen tyttärellään Laura Järnefeltillä ja tämän perheellä. Ateljeen ympäristöön rakentui vuosien aikana englantilaistyylinen puutarha hyötykasvitarhoineen ja monine ruusulajikkeineen. Suviranta on edelleen suvun omistuksessa yksityiskotina.

Vuonna 2020 Meidän Festivaali konsertoi Suvirannan puutarhassa. Yleisöllä ei ole konsertin yhteydessä pääsyä Suvirannan ateljeekotiin.

Yleisöopastukset Suvirannassa on koronaviruspandemian vuoksi peruttu kesällä 2020. Katso lisätiedot Suvirannan verkkosivuilta.

Saapuminen

Käyntiosoite: Suviranta, Eero Järnefeltin ateljée, Järvenpää

Suvirantaan pääset junalla, bussilla, pyörällä tai omalla autolla. R-juna pysähtyy Ainolan seisakkeella, josta on Suvirantaan kävely- tai pyöräilymatkaa 1,5 km. Paikallisbussit Järvenpää-Hyrylä -linjalla sekä Visit Tuusulanjärvi -bussi pysähtyvät Seurakuntaopiston pysäkillä, n. 150 m matkan päässä Suvirannasta. Suviranta sijaitsee kevyen liikenteen väylän varressa, n. 2 km päässä Järvenpään keskustasta.

Autolla saapuessasi pysäköi viereiselle Seurakuntaopiston parkkipaikalle.

Konserttipaikan ohjelma

Ylös