fbpx

2016 – 2

Meidän Festivaali + Kansallisteatteri 11.-12.3.2016

Lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina, Tabun ensi-illan loputtua, kokoonnuimme läheisten kanssa isolle lavalle hyrisemään ja ihmettelemään. Mika Myllyaho puhui kauniisti siitä, miten Kansiksen tulee olla taiteilijoiden turvatalo ja kokeilujen koti.

On kuin Kansallisteatterissa liikkuisi suuri näkymätön käsi, joka mennessään tönii tai kohottaa esityksiä, patoaa tai loiskii ympäriinsä vuorovaikutuksen mehuja. Täällä voi päästä jyvälle, ja syvälle.

Gabriel Kahane tulee ensimmäistä kertaa käymään. Kätevän kokoisessa musiikkielämässä on ylellistä saada vieraaksi omaa kiehtovaa kielioppiaan kantava taiteilija. Tulee kaunista, järkyttävää ja muuta. Juonitaan niin, että hän lähtee hymyillen.

Osa perjantain ja lauantain musiikista on lempeää, ja se maalataan suurella siveltimellä suoraan kuulijoihin. Sitten on tätä toisenlaista, joka palkitsee kun vähän vaivaa nähtyään huomaa olevansa loppumattomien yksityiskohtien ruokittavana. Yöhön lähtiessä otetaan paljon mukaan, mutta jäämme tämän talon muistiin. Tervetuloa. — Pekka K

Meidän Festivaali + Kansallisteatteri -tapahtuman konserteissa Suurella näyttämöllä esiintyivät tapahtuman taiteellisen johtajan Pekka Kuusiston kanssa mm. ensivisiitilleen Suomeen saapunut muusikko-säveltäjä Gabriel Kahane, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, lyömäsoitintaiteilija Samuli Kosminen, rap-artisti Paperi T, harmonikkataiteilija Kimmo Pohjonen Skin-yhtyeensä kanssa, kitaristi Marzi Nyman, laulaja Ariadne Greif, viulisti Eriikka Maalismaa, alttoviulisti Lilli Maijala ja sellisti Markus Hohti. Monipuolinen ohjelma sisälsi muun muassa laajan kattauksen amerikkalaista taidemusiikkia George Crumbin Black Angels -teoksesta John Adamsin Shaker Loopsiin. Lavaklubin ohjelmassa nähtiin muun muassa kaksi Jukka Relanderin isännöimää keskustelutilaisuutta, Radio Helsinki DJ:t Mikko Mattlar ja Anna Cadia, Steve Reichin Electric Counterpoint -teos kitaristi Marzi Nymanin esittämänä sekä Mitä tuijotat? -klubi.

Visuaalinen suunnittelu: Jani Pulkka
Valokuvat: Maarit Kytöharju / Meidän Festivaali

TAITEELLISENA JOHTAJANA
Pekka Kuusisto

ÄÄNISUUNNITTELU
Teemu Korpipää

TUOTANTO
Johanna Råman / Meidän Festivaali

YHTEISTYÖSSÄ
Kansallisteatteri

Ylös