fbpx

2022

LAINASSA / PÅ LÅN / ON LOAN

Tervetuloa Meidän Festivaalille tarkastelemaan mikä kaikki voi olla lainassa!

Musiikilliset lainat ovat aina kiehtoneet meitä. Usein treeneissä joku huudahtaa iloisesti huomatessaan säveltäjän käyneen kollegansa ideavarastolla. Toisinaan musiikillinen laina on lainatulle kohteliaisuus, toisinaan lainaajalle koituu tekijänoikeusongelmia ja toisinaan kulttuurinen laina voi olla loukkaavaa omimista, jopa varastamista. Myös konserttiohjelmia suunnitellessamme lainaamme ideoita ja produktioita muokaten niistä omiin tarkoituksiimme sopivia.

Pohtiessamme lainaamista ajatuksemme polveilivat myös kohti lainasoittimia, jotka ovat meille ja lukemattomille kollegoillemme musiikinteon edellytys. Mietimme myös voisiko kulttuurin tukemista ajatella lainana, joka maksetaan taiteen muodossa takaisin? Meidän Festivaalikaan ei toteudu ilman lainaamista, sillä kaikki ainutlaatuiset tapahtumapaikkamme ovat meillä vain lainassa ja toimintamme menisi aika epätoivoiseksi esimerkiksi ilman laina-autoja.

Jälleen kerran Meidän Festivaali, Kallio-Kuninkala sydämenään, saa toivottaa tapahtumannälkäiset vieraansa tervetulleiksi nauttimaan musiikista, puheenvuoroista, upeista taiteilijoista ja uniikeista tapahtumapaikoista.

Tästä kiitollisina ja onnellisina,
Kamus eli Terhi, Jukka, Jussi ja Petja

Vuonna 2022 vietimme festivaalia Tuusulanjärven ympäristössä 24.–30.7.2022. Tapahtumassa koettiin aikamme kiinnostavinta musiikkia maailmanluokan muusikoiden esittämänä, Osmo Tapio Räihälän uusi jousikvartetto sai maailman kantaesityksensä ja nippu yhdysvaltalaissäveltäjien teoksia kuultiin Suomessa ensimmäistä kertaa; musiikkia muun muassa Caroline Shawlta, Julia Wolfelta ja Dan Truemanilta. Festivaalin virtuaalitodellisuusinstallaatio Inside the Quartet sai ensi-iltansa. Festivaalilla kerättiin myös lahjoituksia SPR:lle ja Unicefille. Pottiin kertyi reilu 400 euroa.

Kamuksen laatimassa ohjelmassa festivaaliviikolla 2022 esiintyivät muun muassa säveltäjä-instrumentalisti-laulaja Caroline Shaw, perkussioyhtye Sō Percussion, Olli Mustonen, Tuija Hakkila, Ailu Valle, Minna Lindgren, Atte Kilpeläinen, Trio Est, Osmo Tapio Räihälä, Pirita Näkkäläjärvi, Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch, Petra Biret Magga-Vars ja monet muut.

Kuvat: Maarit Kytöharju / Meidän Festivaali

Ylös